Monday, 14 September 2015

Dak GAnuuuu kiteee...


Baru nih..aku ade kenal dgn sorang mamat nih... aku pggil dia dak ganu jer..sbb dia asal dari terengganu...keh3... actually kiteorg kenal dari FB aku...rasenye dia yg add aku kot... mase mula add tu..dia x de la mesra alam mane..just say thnks coz approved dia dlm frenlist aku..hahaha.. then perkenalan kiteorg just stop kt situ je la..sbb dia x de pun interest sgt kt aku... just akut ade la like dua tiga keping pic dia kt fb dia...haha...profile fb dia same je ngn aku..ade pic pun x de pun muka..haha takat bdn sekerat...muka sekerat..hahaha...

lame pastu..time raya kot..baru la dia personal message aku kt fb...time tu pun x de la borak mane...just say hi..then ade la borak2 sikit....pastu dia mntk id weechat aku..then aku pun bg la... dari situ...rancak lak borak itu ini..tnye keje mane bagai..tp aku x ckp la aku keje kt mane..just aku je tau dia keje kat mana..tu pun sbb byk kali gak la dia mention kt fb dia...hahaha

sebenarnya aku dgn dia keje satu tempat..cuma dia lain jabatan la.... nak dijadikan cerita... tmpt keje aku ade wat larian amal...aku ade bgtau dia..aku join larian tu....haha..pastu dia pun ckp..yg dia pun join gak larian tu....pastu dia kate...nanti leh la jumpe......aku pun erkk....dan berhuhu smpai la hari larian tu.......

Dan hari larian tu pun tiba....masa kt starting point tu..x de la perasan dia..sbb kiteorg pun x kenal muka masing2... hahaha.... so aku pun berlari punya berlari... sejam gak la bru smpai finisher..hahaha... tgh aku rehat2 sbb da pnt berlari...dak tu call via weechat call.... aku pun angkat...then dia kata....jom jumpa...aku pun duk la cari mamat tu....tapi x nampak..punya la aku duk pusing area tu..tak jumpe gak..padahal dia da bg direction dah..hahaha.. last2 dia duk lambai...baru la aku nampak dia..(sbnrnye aku rabun jauh...tu sbb xnmpk dia..haha)...

then bersua muka la  kiteorg....hahaha.....dan mamat tu just nice... kurus..berkulit gelap..dan bercermin mata gak..tinggi paras aku... dan kiteorg pun duk borak2..bergelak tawa..berhuhu dan berbagai lagi..hahhaa..

pas dari tu...beberapa kali gak la kiteorg jumpe....lepak2 minum....borak2 smpai kul 1..smpai kene tegur dgn abam polis...hahah..polis tu kate...wat ape je tu..tak tido lg..hahaha...kelakar gile rase..keh2..... ada sekali tu..aku ajak dia tgk wayang cite PIXEL.... pas aku kecewa..aku ajk bdk botak, ttm aku dan abg angkt aku..sume x free....tiket da beli...last choice..dia la jadi mangsa aku..teman aku tgk wayang....hahaha...dalam panggung..x de ape2 kiteorg wat yer...just kalu dgn ttm aku jer...ttm aku tu suke pegang tgn aku..motif sgt...hahaha...

hari sabtu lepas....dak ganu tu msj aku..ajk jmpe lagi...tapi time tu aku keje petang...dia kate x per...pas aku hbis keje..jom la jumpe....aku pun iyerkan jer la...pas keje aku pun g rumah dia...(x de nk msuk rmh dia k.)...igt nk borak2 kt luar rumah dia jer...tapi aku drive kete aku bwk g pusing2 bndr jb...hahha...last2 aku benti kt Taman Tasek Merdeka jer.....aku nk ajk dia minum2..tp dia  x nak..so just melepak je la tepi tasik merdeka tu.....dlm kete..dia je la yg byk ckp...duk cite sal keje dia.... sal osmet dia...sal dia nk pindah rumah.... aku yg agk penat time tu...layn kan je la mmt tu duk membebel... lame gak la kiteorg lepak kt tepi tasik tu..smpai kul 12.30 gak......... pastu aku anto dia balik...da smpai dpn rmh dia....dia duk borak lagi..x de pun nk kuar.....haha..apesal lak mmt nih..x nk balik ke ape...kang aku angkut bawk balik rmh bru tau....hahaha... dia pun duk ckp jer..smbung borak lak..borak kt tepi tasik td x hbis lg rupenye...cipett tul dak nih...aku da la ngantok.....lama gak dia membebel..dia pun nk kuar dri kete aku..tp mcm nk kuar...entah ape dlm otak dia agknye mase tu...  then dia salam tgn aku..tgh salam tu..dia eratkan tgn lak..mcm x nak lepas...pastu duk usap tgn aku...hahaha...haishh mamat nih kenapa..? dlm fikiran aku...aku pun lyn la dia..aku pun usap gak tgn dia...huhu..sejuk tgn dia... smbil berpegangan tgn tu...kiteorg borak lagi...dia mcm x nak lepaskan tgn aku lak...smpai la aku kate.........dah la wei..da mlm nih..sok ko nk keje pagi kan....baru la dia lepaskan tgn aku...pastu berkali2 duk kate....bebaik drive tu...ceytt..caring lak mmt nih tetiber...adehhhhh.........

smpai rumah aku..aku bukak wasap...dia msj... da smpai rmh ke?? aku bls...dah abe wei........hahaha.. then smbung la borak kt wasap plak.smpai la kul 2...hampeh tul..tido lmbt aku mlm tu sbb lyn dia...haha..pastu aku pun tido..sbb esoknye aku keje...then end..............


#persoalannya..adakah dia suka aku???...jeng2.....

11 comments:

  1. Aa he likes you buddy. Trust me ... give him a chance.
    Bukan selalu nak ada orang yang suka kita kan ...kehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tapi entah la awk.... tp tu lah...anggap jer dia as friend kan..huhu tapi hati stiil mengharap kt si DIA............walaupun hati ini sering terluka........hahaha

      Delete
  2. Biasanya kalau someone berkelakuan 'pelik' ada something laa tu...aku rasa dia syok dekat TK,cuma segan nak terus terang.

    :bunga-bunga chenta:

    ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..iyer la kot....tapi macam nk ke arah ke ranjang jer......sbb byk kali gak ler ajk lepak rmh dia.tp aku tolak..hahaha..

      Delete
  3. Awal lg.. jgn smpai terlanjur.. ber huhuhuhu.. hak hak hak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.....hishhh....mntak2 tak la....huhu

      Delete
  4. maka abam tebuankuneng dan dak ganu tu pun ber huhuhu... :P

    ReplyDelete
  5. Ada yang berminat kat awak tu...hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ye la kot...awk minat kt sy lg tak??kekeke

      Delete