Monday, 30 December 2013

LaGU Penutup Diari 2013 aku.....

ADUH BY AJAI

Berdiri di sebalik awan hitam yang berkepulan
Tiada pandangan yang dapat ku perlihatkan
Hanya wajah yang selalu ada di ruang mata ini
Yang sudah terlalu jemu dari pandangan


Sudah tiba masanya ku harus berdiri tanpamu
Menggantikan dengan awan putih yang memutih
Bila aku sudah tiada baru kau kan merasai
Bagaimana oh rasanya kehilangan

Chorus
Aduh sayang aduh kasih
Aku dah bosan dengan caramu
Aduh usah aduh engkau
Cuba kembali pada diriku
Kerna aku dah tahu
Apa yang kau lakukan
Kerna aku tahu
Kita tak sehaluan

Walaupun ku tahu kan separuh mati merindui kamu
Namun harus ku cuba ‘tuk melupakan dia
Tangani semua ini dengan akal fikiranku
Biar engkau kan tahu ku tak cintamu


#lagu nih aku duk lyn sktg....aku cuba utk lupakan dia.....walaupun byk kngan manis antara aku ngn dia..setiap saat aku aku x leh tipu diri aku sendiri...setiap saat tu lah aku rindukan dia....tapi itu lah....dia tak rindukan aku pun..... kepada orang tu..terima kasih  krn pernah hadir dlam hidup aku.....terima kasih krn pernah ade dlam hati aku nih... so lagu nih penutup tuk diari hidup aku tuk tahun 2013 nih......hadiah yg dia bg sempena besday aku..stil aku pakai..walaupun da pecah sikit..sbb terjatuh  itu hari....huhu...

Wednesday, 11 December 2013

The End of my love story..

Assalamualaikum.... dekat sebulan gak la aku x update blog aku nih..makin bersawang ler blog aku nih..entah la..byk jer citer aku nk letak kat blog aku nih..tapi jari jemari aku nih malas beno nk taip...


Aku ngn BF aku..mcm tu lah......bahagia yg ku rasa hanya permulaan perkenalan aku ngn dia...huhu...entah mana silapnye...kiteorg asyik bertengkar jer...asal call jer..ade jer ayt2 dia yg mnyakitkan hati aku....tu sebab aku jarang call dia...sbb x nak gaduh..

Semalam berakhirnya kisah cinta aku dgn dia...entah la x tau nk ckp ape...aku bosan dgn sikap dia....terlalu egoist...huhu... mungkin ini jalan terbaik tuk aku dgn dia... hope dia dpt la someone yg lebih baik dari aku...malas nk fikir.......hidup single lagi bagus......x der la rase sakit hati..huhu...

Ape2 pun aku doakn yg terbaik tuk dia..huhu...

Sejak dua menjak nih..aku asyik layan lagu kasih tak kesampaian  by AllYcats jer...ni sume gara2 mmber fb aku nama dia naim...haha..aritu dia ade bg voice record sore ex dia...haha.ex dia nynyi lagu nih...sedap gak ex dia nyanyi..penuh penghayatan..feeling kecewa tu sampai kat aku time aku dgr.......huhu..sedih tul bila kasih,cinta yg kita harap tak kesampaian...huhu...haishhh...



Saturday, 2 November 2013

Welcome November!!!

Assalamualaikum...



welcome november....da bulan november da rupenye....aku rase mcm cpt giler masa berlalu...huhu.. ohh yer..bulan november nih istimewa sikit bagi aku..haha..sebabnye ialah...bulan november nih adalah bulan kelahiran bagi insan2 yg aku syg.......hahaha

mak aku....abang aku..mylove...adik angkt aku dan juga bff aku....huhu..

SELAMAT HARI LAHIR tuk insan2 yg ak syg tu....=)..sayang semuanya...hehe


Hari ini besday Adik angkat aku...3hb.... teringat lak time besday dia thun lepas....aku der bagi satu video yg aku amik kt youtube sempene besday dia....hahaha.....pastu aku de bg kredit je kat dia.....sbb mase tu baru jer kenal ngn dak kecik tu......hahaha.. ape2 pun tuk adik angkat aku tu..selamat ulang tahun kelahiran yg ke 2*...semoga pnjg umur..dimurahkan rezeki...kesihatan yg baik...and im always love you...huhu................sal hadiah......hurmm...tak tau ler nk bagi ape..tgk jer la nnti....


tapi malangnye...aku cari2 kt youtube x jumpe lak video tu...huhu.. hope adik aku tu igt sal video tu...hahaha.. ape2 pun HappY besday adik...=)

Thursday, 31 October 2013

Fall For You~







The best thing about tonight's that we're not fighting


Could it be that we have been this way before?

I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core




But hold your breath

Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind




Or I won't live to see another day

I swear it's true
Because a girl like you's impossible to find
You're impossible to find




This is not what I intended

I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed, but I have loved you from the start




Ohh, but hold your breath

Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind




Or I won't live to see another day

I swear it's true
Because a girl like you's impossible to find
It's impossible




So breathe in so deep

Breathe me in, I'm yours to keep
And hold on to your words 'cause talk is cheap
And remember me tonight when you're asleep




Because tonight will be the night

That I will fall for you over again
Don't make me change my mind




Or I won't live to see another day

I swear it's true
Because a girl like you's impossible to find




Tonight will be the night

That I will fall for you over again
Don't make me change my mind




Or I won't live to see another day

I swear it's true
Because a girl like you's impossible to find
You're impossible to find




# lagu ni akan menjadi  lagu tema blog aku...bagi best sikit blog aku nih..huhu..... 2-3 hari nih aku asyik gaduh jer ngn bf aku tu...dlm mase yg same...ade lak yg nk ngurat aku...haha..mase aku single x der lak nk ngurat aku.cisss....tp aku ckp kt dia...just kawan jer x lebh dari itu....skrg mamat tu merajuk ngn aku.da x msj aku da....sori bro...walaupun ko ensem..body best..huhu..tapi diriku x sesuai utk dirimu...MAAF ok...hope ko jumpe yg lebih baik dari aku nih...Dan HappY Depavalli tuk my bloggers buddy Prince patrick.....hahaha..mati2 aku igt ko melayu.soryy ok...=P#

Thursday, 24 October 2013

Hari-Hari aku...

Assalamulaikum..



Hai ape kaba....diharap semuanya sihat selalu....=)...

Hujung minggu semalam...club kete aku ade wat family gathering kat pantai tanjung balau... best gak la..leh gak hiburkan hati yg sedikit duka nih...haha..ape la aku nih...asyik berduka jer...kalu rase happy pun sekejap jer..pastu duka balik... kami gerak dalam kul 11 pagi...ade lebih kurang 20 biji kete la yg ikut konvoi.... sampai kt tanjung balau kira2 kul 1... rehat  jap n check in kat chalet situ... dalam kul 3 camtu...kiteorg stat sukaneka...hahaha...nak dijadikan cite organiser sukaneka kteorg wat la acara jalan itik berganti2.......entah camner time aku tgh jalan itik...tiba2 aku leh tersembam jatuh..haha..gila lawak baq ang...abih sume kawan2 aku duk gelak...haha.... ape2 pun team aku dpt tmpt kedua..hehe... not bad la kan.... malamnye lak kiteorang wat BBQ...memang seronok bila wat ramai2 camtu..da mcm satu family...esok pagi...aku n kawn aku g la berjalan2 kat tepi pantai tanjung balau tu...cantik gak...hehe..sambil2 tu dpt gak la cuci mata...hehe.=P.. dalam kul 12 mcm tu kiteorang checkout chalet n gerak balik... walaupun penat dan sakit kt peha penangan jalan itik tu...aku rasa happy...dan seronok...=)...

Jumaat nih aka 25hb genap aku kapel ngn ajam...sebulan da kiteorang kapel..sekejap rasenye... tiap kali aku call dia...dia mesti tanya..bila aku nk dtg jumpe dia kat sane...aku ckap ngn dia..nanti lah...bila tiba masanya.ada keizinan waktu dan keewangan aku akan sampai..tapi bukan la waktu terdekat nih...yer la...byk duit aku laburkan utk bulan ini...tak tau la ape yg aku beli..hahaha... hurm....hubungan jarak jauh yg aku bina ini...aku harapkan ia dpt bertahan lama...tapi entah lah...kadang-kadang aku terlihat sedikit rekahan...rekahan yg kalu dibiarkan sahaja pasti akan buat ia runtuh...kerap kali aku tampal rekahan tu dgn berfikir secara positif.....sebab aku tak nak rekahan tu semakin membesar....kadang-kadang aku terfikir seriuskah dia dalam perhubungan kiteorang nih....hermm..aku harap hbgn kiteorang bertahan lama...=(...

aku ade sorang lagi adik angkat...nama dia lie..aku kenal dia lame dah...sebelum aku kenal adik angkt aku yg skrg nih,bff n bf aku skrg....dia dak ganu...actually aku ngn dia just kawan skandal dulu2 la...haha..klaka gak mase mula2 kenal ngn dia nih.... entah mcmane aku nk jadikan adik angkat aku...yer la..adik angkat aku yg sekarang nih mcm x der jer..nak tak nak jer lyn aku nih.... actually lie nih ade sakit...sakit disebabkan perhubungan bebas sgt...bila dia ckp di ade sakit tu..aku rase sgt sedih...yer la..sape nk tgk adik yg kite syg sakit...aku rajen gak call dia..nasihat dia suh g klinik wat checkup..makan ubat... dia nih la yg selalu wat aku risau keadaan dia...tak tau kenapa.. 3 hari lepas aku call dia....dia kate kat aku.........''Abg...kalu lie postive hiv macamana...Abg syg kt lie lagi tak...''...aku dgn yakin..aku ckp..yer...abg tetap syg........sbb bila abg da sayang kt orang tu...abg akan syg dia...lepas tu dia mula merepek....kata nk kalerkan rambut la....itu la...ini la.. marah gila aku time tu... siap dia ckp....ala..kalu adik mati nnti....abg bukan tau pun...grr..geram lak aku rase.... tapi apa yg pasti.aku akan mendoakan kesejahteraan dia..semoga dia kembali sihat..dan tak la terlalu nakal lagi pasnih....

Petang semalam aku borak ngn kwn aku kt skype...dia mmber blog aku gak... tgh2 borak2 tu dia tanye aku...''pernah tak ko rindu kat someone tu tapi ko dalam setuasi x leh nk luahkan??"... then aku balas..yerp....pernah..selalu sgt...dia tnye lagi...ape yg ko rasa??...aku rasa sakit..sebab aku tau dia tak rindu kat aku....aku rasa bodoh sebab still rindu kat dia even dia tak rase rindu kat aku....


Tuesday, 8 October 2013

Setengah Mati Merinduimu...





mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain

mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
terus terang

aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana

mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)

aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
aku tetap menunggumu


#Lagu nih aku ade nyanyikan tuk my love...hehe...rindu sgt2 kat dia...love you mr notty...muahhh..

Monday, 7 October 2013

Aku,mylove,Adik dan Mybff

Assalamualaikum..


Maaf.. agak lama aku tak update blog aku nih..macam yang aku cakap sebelum ni...aku tak ada idea nak update apa...hahaha.....

Kehidupan aku selepas berkapel balik dengan mamat kelantan so far ok jer...=).... biarlah aku kenalkan dia sebagai Ajam(bukan nama sebenar)..dia biasa2 saja orangnya..bertubuh kurus...berwajah sedikit bulat(itu yang membuatkan dia agak comel)... dadanye ade sedikit bulu-bulu halus..hahaha..(sedikit seksi disitu...hehe)

Hari-hari aku dipenuhi dengan berwhatapps dan berweechat dengan dia...kadang-kadang kami bervideo call dan juga berskype untuk melepaskan rindu..cewahhh..hahaha..Apabila da berskype tu..timbul la rasa nakal dia...mengada betul dak ni..tapi aku tak kisah....=)..That why aku kadang-kadang aku mesej dia ''LOVE YOU MR.NOTTY''...sebab dia ni suka sangat tengok cerita drama melayu dekat tv3 pukul 7 mlm tu...tajuk drama tu ''Love You Mr Arrogant" aku saja je tukar yang belakang tu kepada mr.notty sebab dia ni asyik nak nakal-nakal je...hahaha...love you sayang...=)

----------------------------------------------------------------------------
4 dan 5 haribulan 10 aritu genap setahun aku berkenalan dengan adik angkt aku n bff aku....setahun kiteorang kenal..banyak dah suka..duka..rajuk..gelak tawa..air mata..ego..benci..rindu..terhadap diorang... Entah mengapa sebulan sebelum tarikh tu...aku dengan gigihnye tengok balik personal mesej diorang kat FB...walaupun diorang dah deactivate diorang yer FB...aku still boleh baca balik masej2 diorang....mungkin tatkala itu...aku berasa sgt rindu kat diorang...tu sebab aku p baca balik mesej2 diorang...bila aku baca balik mesej2 dari adik aku mase kiteorg mula2 kenal...agk lucu...ketawa kecil aku dibuatnya...dari aku..kau...kepada abang..adik...dan sekarang sepi menanti mesej darinya...hurmm...entahlah aku rindu dia yang dulu..tapi apa kan daya...yang dulu tak mungkin kembali.......teringat aku mase dulu...adik angkat aku nih yg add aku di facebook..dia yg tegur aku di wall aku....aku kalu di facebook...memang jarang add org...biase org add aku....bila dingatkan balik...agak kelakar...=)..start dari tu kiteorang rajen bermesej...tapi sekarang..mesej aku ngn dia boleh dikira...satu hari satu msj jer....ucapan selamat pagi jer la....sebab dia pun da jarang msj aku..aku pun wat la mcm dia wat...jarang gak msj dia...kdg2 dia ade gak tnye dah makan ke? aku balas mcm biasa...''dah'' lepas tu aku senyap bagai mematikan perbualan kiteorang...mgkin aku nk wat mcm dia wat kt aku sebelum nih..time aku msj dia...bertanye keadaan dia..dia pasti akan mematikan perbualan kiteorang dgn perkataan ''huhui"....sakit hati aku dibuatnya...

---------------------------------------------------------------------------

5 oktober lak..aku kenal dgn bff aku skrg....mase tu dia gak yg tegur aku...hihi....ayat perkenalan dia mase tu...''hai boleh kenal...ada bf da ke? kalu da ada..aku x nak kaco line org''....hahahaha nak tergelak aku bila aku baca balik...setahun aku kenal ngn bff aku nih...dia seorang yg baik...amat mengambil berat sal aku..tak lokek ilmu... hari2 ade jer dia nih nk menyakat aku..provok2 aku....kdg2 aku geram dgn dia...rasa nak tumbok jer dia nih...tapi mengenangkan aku syg dia..aku mengalah...aku byk share masalah2 aku ngn dia....bertukar2 cerita...hahaha... tapi entah kenapa dia kembali ke mode moody dia arini....msj ngn dia..dia just reply ''ok'' jer....dia dah mula balik msj moody dia tu...dulu dia pun pernah bls mesj aku mcm nih...sedih sgt aku masa tu...

kadang2 aku rasa penat merindui diorang...sebab aku tertanya2..adakah diorang merindui aku sama mcm aku merindui diorang.... adakah diorang menyayangi aku sama macam aku menyayangi diorang... tapi apa yang pasti...rasa rindu dan sayang aku kat diorang x pernah kurang.....





Wednesday, 25 September 2013

Fall in Love againn...

Assalamualaikumm...


Lama rasenye x update blog nih...haha..yer la...aku baru jer start keje setelah seminggu bercuti..haha.. masa cuti aritu aku saje jer try wat triffle n biskut marry berkeju..haha... hasilnya bole la...walaupun agak x menjadi...hahaha... Triffle x menjadi sgt....tapi biskut marie berkeju tu agk menjadi..haha.dpt gak la pujian dari akak n adik aku..haha.diorg leh lak pelik.pasal ape aku buat mende2 nih...hahaha..aku pun tak tau..mybe aku bosan duk kg x der wat pape...so saje je nk try resepi BFF aku tu....hehe..thnks to MY beloved BFF sbb ajar aku yg x berape reti nk memasak nih...hahaha


Hari ini...hati aku kembali berbunga...haha..camner leh berbunga nih??hahaha... semuanya terjadi semalam.. Alkesahnye..semalam ade sorg mamat nih add aku kat akaun fb real aku... aku ape lg just approved sbb mutual fren dia de gak kenalan dari club kete aku...so aku x jangkakan ape2 la...pas aku approved dia..dia terus tegur aku kt msj fb..aku pun layan jer la....hehe.dia pun satu bidang dlm pekerjaan aku cuma lain jabatan...mamat tu dari kelantan umur 23 tahun...muka dia agak kiut..haha..org2 kelantan kebykannye mmg muka kiut kan..haha..cair aku dibuatnye... pada mulanye kiteorg just borak2 sal kete...lama2 jadi mcm mesra lak....haha..aku anggap dia mase tu mamat star8 la...hahaha..tapi gaydar aku macam da bg signal yg mamat tu mybe plu...hehehe.. tapi aku just ignore jer la....tapi aku mula rase pelik..bilamana dia mntak ID weechat aku...haha.tht time aku da mcam syak sumthing yg dia nih mybe plu...haha...so aku pun lynkan jer la.. dari msj kat FB..terus berweecht lak...mase tu just borak2 biasa la...borak2 org2 star8..hehe..kire aku n dia still cover2 lagi..hahaha...

Nak di jadikan cerita pagi tadi...dia wish selamat pagi kat aku...hehe..aku pun reply la balik.... ape yg aku terkejut..dia ade sent pic dia nk g keje...haha..hadoiii...tgk pic dia tu.mmg kiut sgt..haha..saje jer dia tu nk pancing aku...haha..pastu dia nk pic aku lak...aku bg la pic aku yg x seberape nih....haha...start dari tu...bacaan gaydar aku da naik 70%...hahaha...yer la.kalu dak tu star8 mana mungkin dia nk send pic dia..kann..hahaha... pastu petang tadi....bacaan gaydar aku terus ke angka 100%....hahaha..bila mana dia send pic shirtlesss dia...hahaha...aku x der la nk terkejut bagai..sbb aku mmg da dpt agk da yg mamat tu plu...hehe... lepas dari tu...dia pun bgtau la..yg dia plu...haha..dan aku pun mengiakan gak yg aku nih plu...haha... Start dari itu hati aku kembali berbunga tuk memikat dak tu tuk menjadi someone yg istimewa dalam hati aku nih...haha..
rupa-rupanya mamt tu x jangka pun aku ni plu..dia sangka aku nih star8...haha..ofcoz la..aku nih star8 act ok...hahahaha.

Tepat pukul 9.00 mlm bersamaan 25.09.2013...aku decalare kapel ngn si dia...walaupun kami berjauhan...aku akan cuba untuk mencintai dirinya sepenuh hati.... dan aku harap kisah cinta kami bertahan lama... I LOVE YOU sayang... B harap syg pun cintakan B sepenuh hati....(^^,)

tadi aku ade gak nyanyikan tuk dia lagu AKU SUKA DIA dari Aina Tasneemm...hahaha.. walaupun sore aku x sedap...haha..pedulik ape aku...hahaha....



#Dia nk pgill aku B...haha..ok.aku pun iyekan jer....aku yg tak tau nk pggil dia ape..so aku pggil dia sayang jer la...hehe...#

Wednesday, 18 September 2013

Tebuan Kuneng is in Vacation Mode....

Assalamualaikum...



Sekarang nih aku still lagi dalam mood bercuti..hehehe.... well...hari ahad tempoh hari aku ngn family aku bertandang ke negeri adik angkat aku iaitu melaka...bukan pegi rumah adik angkat aku tu..tapi pergi ke rumah akak ipar aku..sempena majlis potong jambul anak sedara aku..hehe.. area rumah akak ipar aku tu kat tepi pantai...nama pantai tu aku tak ingat lak..tapi dekat ngn pengkalan balak... smpai kat sana lebih kurang kul 2pm...majlis da start pun...mak n akak serta adik perempuan aku terus g masuk dlm join majlis tu...aku n abg aku g makan..hahaha...=P...pas mkan...aku n abg aku g la tepi pantai..menikmati permandangan dipesisir pantai disamping menikmati permandangan anak2 ikan yg comel bermain air...disudut penjuru disitu kelihatan juga abang2 ikan sedang memancing...hehe...tapi mase tu..angin pantai x der...walhal ak tgk elok jer pantai tu berombak...adehhh.... dah puas sesi cuci mata anak2 ikan disitu....aku pun kembali ke rumah akak ipar aku tu tuk merehatkan diri...sebab plan aku..pas abih majlis ni aku dan akak serta abang aku nk pergi ke rumah akak aku kat Nilai Negeri Sembilan lak...





Dalam pukul 5 petang macam tu kiteorang pun gerak la ke negeri persinggahan bff aku iaitu Negeri Sembilan....dalam pukul 7 macam tu aku sampai rumah akak aku tu...aku ade ckp ngn akak aku tu nk pergi ke PutraJaya pada malam tu sebab kononya nk tgk pesta bunga api...hahaha...nak dijadikan cerita..kiteorang pergi dalam pukul 11 malam macam tu..sampai jer sana...aku nampak byk kete da on the way balik...haha..aku da dpt agk da yang pesta bunga api malam tu kompem da habis..tapi  sebab x nk menghampakan akak aku..aku pun just pergi jer la... sampai kat situ..mmg da hbis..tapi still ade jer orang kat situ..so kiteorg just duk tgk permandangan tasek putrajaya....aku ape lagi..ambik la peluang nih tuk cuci2 mata sekali lagi....hahaha...tapi x bykla anak2 ikan pada malam tu..just ade pasgn kapel cina nih duk peluk2 lak sebelah kiteorg lepak2..mcm haram tull...



Esoknya...hari isnin 15.09.2013....akak aku ajak pergi Times Square....dgn berbekalkan sistem navigasi mychibi aku....sampai gak la kiteorg kat situ...hahaha...(sebenarnya aku baru 1st time g Times Square tu..hahaha.).. jalan2 kat Times Square mmg best sebab byk anak2 ikan..hahaha..sesekali aku ade terpandang psgn dak lelaki duk berjalan berdua...tgk gaya mcm plu..haha..kompem kapel..........haha...aku yg malas nk melayan akak aku shopping...aku n abg aku g la berjalan sendiri...hahaha... sempat gak la aku beli bag sandang n topi....hehe..=).. tapi aku nak cari satu benda...bende yg bff aku pernah beli dulu...hahaha...tapi malang yer bende tu x der lak..puas aku duk pusing2 time square tu...hampa...adehhh.....dalam kul 6pm kiteorang balik..sbb da janji ngn abang ipar aku nk kuar dinner sama malam tu...hehe...abang ipar aku nk belanja la katakan..laju jer la aku...hehe... dari rumah akak aku n tmpt makan tu lebih kurang stgh jam gak perjalanan.....on the way nk ke tmpt tu...ternmpak la kapal terbang nak mendarat...haha..rasa jakon lak...yer la.seumur hidup aku..aku tak pernah naik kapal terbang...mybe next time ade rezeki lebih nk jer cuti makn angin ke borneo...hehe...=)... ok..nama tmpt makn tu Senandung Malam ikan bakar wak sehab & seafood kat Pantai Bagan Lalang... abg ipar aku kate..tmpt ni mmg feymess gak la...ramai jer org dtg...tempat makan nih ala2 mcm kt Senibong kt JB...or Umbai ikan bakar kat melaka....akak n abg ipar aku yg pilih ikan sume...sbb diorang nk belanje...hihi...aku just tukang makan jer la...hahaha.... dkt dgn tmpt mkn kiteorg tu ade kanopi jual permainan kanak2...haha...aku bkn tertarik kt mainan tu..tapi kt tukang jual tu....muka bole tahan...kiutt jer...haha...








Pagi Selasa kiteorang gerak balik kg...sbb akak aku keje pagi..so kiteorg kene la gerak awal... odw balik kg..singgah bekfes kt RnR Seremban pekena lontong basah n teh tarik...rase not bad la..sambil2 tu cuci2 mata lagi...hahaha...mase nk gerak g keta...terserempak lak ngn sorang mamat nih...haha..mamat nih dari kota singa rasanye sbb no plate kete dia...plate kete singapore...agk ensem la orangnya...haha...aku pandang dia..dia pandang aku...haha...leh lak sama2 senyum...hahaha...tersipu2 malu aku..kahkahkah... Dalam kul 11 mcm tu kiteorang smpai la kat bandar Batu Pahat...singgah jap kt BP Mall..layankan akak aku nih...katenye nk belanja lunch kat situ...hehe...aku on jer..da org nk belanjer kan..hehe... duk pusing2 window shopping ternmpk lak satu kedai nih....kedai tu jual brg2 iphone...pastu mata aku terpandang satu bende tu yg menarik perhatian aku...yer mende tu la yg aku nk beli mase kt Time Square itu hari....hahaha..macam ape entah...duk cari kt KL..tup2 kat kg sendiri ade mende tu....haha...tapi mende tu ade 2 jer kat kt kedai tu...satu merah..satu hitam...so aku ape lagi..cakp kt owner kedai tu nk beli yg kaler hitam...haha...happy aku...haha...leh la aku jeless kan bff aku tu...bahaahahha...padan muka dia..bahahaha...


nie la mende tu...hihi...sori my bff...aku bela yg kaler hitam k...bahahahaa...


# ni jer la coretan aku tuk kali nih...cuti2 camni.nk jer pegi jejalan lagi..tapi mengenangkan dompet semakin kurus..so terpaksa tngguhkan...huhu...thnk sudi baca...hehe...


Friday, 13 September 2013

JODOH...

Assalamualaikum....







salam jumaat penghulu segala hari...hehe.. Alhamdulillah still  dapat kita menunaikan solat jumaat pada hari ini....

Hari ni aku start cuti selama seminggu...yeahhhh...hahaahaha... saja amik cuti oleh kerana cuti  tahunan aku yang berlambak lagi..haha..nak simpan wat kawen..entah bila aku nak kawen pun tak tau...hahaha.. 

sejak 2 menjak nih...kawan2 aku kebanyakanye da bertukar status da...ade yg  da kawen...ade yg da bertunang...haha...aku? tang tu gak la....mane entah jodoh aku...hahaha.(ade ke)..malas nk cari..biar dia dtg dgn sendirinye.....(mcm la ade yg dtg pinang aku).........hahahaha... nasib baik la kalu aku balik kg...mak aku tak dernye nak tanye aku...aku da ade awek ke belum?hahaha.. cuma akak sulung aku jer la.. entah bila dia tanye aku tak ingat... 

ko nih da de awek lum?... mane ade kak...(senyum2 kambing)... yer la tu...akak tgk ko...henset x lekang kat tgn....mesti ade kan...tak kan ko msj dak laki kot....??.. Ehh...mane ade...kawan2 la kak...hahaha..(padahal mmg msj dak laki pun..hahaha)..

well..aku skrg x der pun terpikir nak kawen tuk mase terdekat nih....hahaha...abang aku pun x kawen lagi...so bagi dia lepas dulu...hahaha...



#ok lah..aku akan ke mode bercuti tuk seminggu nih...hehe...mybe  x de kot nk update blog nih tuk seminggu akan dtg sbb kat kg aku mmg line ternet tahap slowpoke..adehhhh...




Sunday, 8 September 2013

Crush dgn member sendiri.......

Assalamualaikum...

Hahahaha...hari ni aku post 2 entri sekali gus....x der la bff aku nk bebel ngn aku pas nih suh update blog aku nih...hahahaha...

Biarla aku kenalkan dia as a H...hehe..sbb nama dia awalanye H******... dia umur da 30 da..tapi siyessly muka dia x nmpk mcm 30 pastu x kawen lagi...aku igt mase aku mula2 jumpe dia..sia sebaya aku..hehe... dia nih aku kenal kt FB..(real fb aku)..mase tu dia post pic kete dia kt group club kete aku...nak dijadikan cite..aku ade la gak komen2 at pic kete dia... satu hari tu..dia pm aku kat fb..tnye la sal club kete ak sumer...camner nk join....bla2..so aku terangkan la... dari fb aku bg la no phone aku kt dia...supaya senang la nnti nk ajak lepak minum2 ker...hehe.. nak berkawan kan...hehe..

Makin lama...rajen gak kiteorg berwhtapss..tnye itu ini..kdg borak yg x der kaitan sal kete pun ade...hahaha......honestly aku ckp..aku mmg suka kwn ngn dia..sbb dia ensem kot...hahaha....kdg2 tu rindu lak nk berwhtapps ngn dia...hahaha...tapi apekan daya mybe dia star8....hahaha....berangan jer la kalu dia plu...walhal kalu dia plu pun..mybe dia da ade bf...hahaha..tak per as long aku dpt berkawan ngn dia...da dikire ok..hehe..

semalam ptg time aku tgh sibuk keje...tibe ade dpt msj whtapps dari dia...dia anto video yg agk pelik..hahaha..tak tau la dia nk bergurau ke ape..tak pun tersalah anto video tu kat aku ke ape..haha...semestinye aku agk terkejut gak la...hahaha..ade ke mmber star8 anto video camtu ek..hahaha...konfius gak la...hahaha...

video
# Agak2 la kalu member star8 korang anto video rupe ini..ape yg korang rase...hahaha

Lesen bersekuriti tinggi katenye..


amik kt google jer...hehe..ensem gak mamat nih..hahaha






Assalamualaikum....

Hai apa khabar...lama juga aku tak update blog aku nih...hahaha... aku x der la bizi sgt pun..haha cuma tak tau la nak update ape...siyessly aku x tau..hahaha... sebab hari2 aku x der yg menarik kot..hahaha..

ok lah..kan aritu aku ade bgtau lesen aku mati..hahaha... giler la 4 hari gak la aku bwk mychibi aku pegi keje n balik kampung dgn lesen aku yg da mati tu...hahaha nasib baik la tak der roadblock,,,kalu tak mmg naye la aku..hahaha...so..hari rabu lepas aku balik kampung...saje jer amik cuti dgn alasan aku nk renew lesen...hahaha..(nasib baik la bos aku approved cuti aku tu..hihi..) dalam kul 10 pagi aku pegi la JPJ seri gading kat batu pahat..aku pegi ngn abang aku..dia nk g JPJ gak sbb nk settlekan sal geran kete lama dia....smpai kat JPJ tu..agak legang..sbb x ramai lagi org...kira kiteorg org yg terawal smpai la....hahaha... g kat kauter QMS....aku ckp kt abang yg jaga tu...aku nk renew lesen...dia pun bagi la...then aku duduk menanti giliran aku di panggil...

Tak sampai 5 min..no aku di panggil...aku g kat kauter 4....so aku ckp kat pakcik tu yg aku nk renew lesen...pastu pakcik tu tunjukan kat aku lesen baru...lesen tu lebih kurang mcm IC kite cume x der cip jer...tapi kalu nk wat lesen tu..kene ade gambar....hadoiii...aku leh terlupe nk bwk gmbar..huhu.. nak tak nak aku amik gmbr kat situ gak..tapi kualiti gambar x la secantik amik gambar kt kedai gambar.... nak wat camner....bedall jer la....aku mals nk ulang alik...hahaha....

Da siap gambar sumer...terus pakcik tu proceed... aku kene bayar RM60 tuk renew lesen tu selama 2 tahun...sebab akunye tarikh expired yg lesen lama aku da overdate 4 hari..nak tak nak kene cover tuk 2 tahun..ok la..so thun depan aku x yah nk renew lesen aku...hihihi...

Dalam 15 min macam tu la..nama aku dipanggil....tadaaa...lesen aku da siap da..haha lawa gak.cumer gmbr aku jer x lawa..adehhh..(=.=)''...pastu aku snap pic lesen tu...then aku post kt instagram dgn jakonye..hahahaha..


nih baru betul lesen aku...hahaha..

Friday, 30 August 2013

Im getting Old...

Assalamualaikum..

Hai..ape kaba.harap semua sihat sentiasa yer....hehehe... semalam 30.8.****...hahaha merupakan hari lahir aku yg ke 2*....hahaha... Alhamdulillah..dgn izinNYA aku still ade dimuka bumi ini..huhu....

Ramai gak la kawan2 aku yg wish besday aku kt fb(my real fb)...hahaa...kt fb fake aku ..aku x letak pun besday aku bila..hahaha....terima kasih tak terhingga kt kwn2 aku...sib baik la mlm tadi x der lepak2 ngn member kete aku...kang x memasal kene mandi tepung.........hahaha....nasib baik la.....

Dan yg membuatkan aku happy ialah...my bff n adik angkat aku paling awal wish besday aku...hehehe..suke sgt...=P....pastu dpt lak adiah dari adik angkat aku..lagi la aku happy...hehehe.. walaupun adiah tu x seberape...atleast aku tau yg adik angkt aku syg kt aku...thnks adik tuk adiah tu..nnti besday adik abg balas balik k..tunggu jer la ek....tuk bff aku pun akan aku bg gak nnti...ahaha..tunggu jer la ok..hehehe...

So pagi tadi time aku sedap2 mandi sambil nyanyi..haha...sekali teringat lak yg lesen aku mati semalam....hadoiii..da la aku nk balik kampung arini..huhu....nk g post office n JPJ arini public holiday lak..nak tak nak...redah jer la....hope x der a roadblock nnti...huhu...kalu kene thn terpakse la wat muke seposen dua ke...harap berjaya...hehehe..

Dan x lupe juga nak ucap selamat hari kemerdekaan Malaysia yg ke-56...

Monday, 26 August 2013

skandal lama ajak kapel part II

Assalamualaikum...

Hai apa kabar...hehe...arini aku just duk rumah layan cite anime Inuzuma eleven go jer....lagi satu aku baru nk start pose 6 hari ni..hahaha..(ape la adik aku n bff aku da hbis da pose 6..aku baru nk start)... nk wat camner....mggu lepas byk undangan rumah terbuka opismate aku..huhu...

berbalik sal kisah skandal lama aku aka N tu....hahaha....yerrr...ape yg aku fikir sebelum kiteorg jumpe mmg terjadi...hahaha... pas jumpe semalam...aku tunggu2 gak weechat dari dia...tp x der... pagi tadi pas balik keje...saje jer la aku weecht dia...biase la wish good morning...ade gak la reply good morning.pastu kate bizi pagi isnin...aku pun yer kan jer la.....pas tu terus dia senyap smpai la  nih...kalu dulu sebelum jumpe...kire ade gak la weecht dia tnye..tgh wat per...pas tu bersyg2 bagai la...hahaha.. skrg x der pun.... so aku anggap si N nih x berminat ngn aku...hahaha...so kire dia bkn betul2 pun nk kapel ngn aku aritu....saje la tu ayt2 pancing....hahaha...sib baik la aku x accept ajakan dia aritu..kalu tak kompem merana idup aku lagi...hahaha

Aku pun x kesah sgt...biarkan jer la....hahaha..nk mengharapkan dia wat per...dia kan ensem...ramai lagi plu2 kat luar sane minat kt dia...=)...walaupun aku single skrg...rasenye itu lebih baik...haha..sbb aku tau ade org sayang n amik berat kat aku...hehehe...diaorg ialah adik angkat aku dan juga BFF aku..dan aku pun sayang kat diorg.....

#ok lah ni jer coretan aku hari ini...jap g  nk siap nk ke mode star8...hahaha..ade meeting ngn mmber club kereta aku...time ni la aku lupe yg aku nih PLU...hahahaah..#


Sunday, 25 August 2013

skandal lama ajak kapell...

Assalamualaikum....

lepas kejadian aku ngn ex si DK dulu tu...aku kembali single...hahaha.. rase mcm mls da nk kapel..mesti fail jer memanjang..haha... x der jodoh agknye...hahaha..

2 hari lepas mase aku duk usha satu group plu kt fb...aku terperasan satu gambar....yer gmbr seseorang yg pernah aku kenal pada masa dahulu...masa tu aku baru jer berjinak2 ngn dunia songsang..zaman2 tagged..biarla ku bg nama dia Putera N..ahaha..sbb nama kt tagged dia dulu nama tu..haha... mase tu awal 2011 rasenye...aku kenal la ngn N nih....kenal kat tagged je pun..byk kali gak la dia ajak jumpe...tapi mase tu aku still baru..bab2 nk jumpe dak2 plu nih mmg rase takut....hahaha...lama2 kelamaan kiteorg lost contact da...dulu kirenye aku ade hati gak ngn dia...haha..sbb dia ensem kot...bff aku kate muke dia muka jawa mcm aku..hahaha...entah ape2 bff aku tu...hahaha..

nak dijadikan cerita....time aku usha satu group plu kt fb tu.aku terperasan pic dia...aku agk terkejut...haha....da lama kot lost contact ngn dia...dia still mcm dulu..tetap ensem...hahaha.. aku pun ape lagi...komen la kt pic dia tu...aku ingatkan dia da x ingt aku lg...haha.rupenye dia still ingt aku...

malam tu..dia pm aku kt fb....hehe..ade la borak2 skit sal2 dulu...dia ckp skrg dia da pindah..kire jauh sikit la dari rmh aku..borak2 dia mntak id weecht aku...aku pun bagi la...saje nk kawan2 balik kan..

start dari tu..kiteorg berweecht jer la...duk tnye aku da ade bf ke...aku ckp je la x der..bru clash sebelum raye itu hari...dia leh lak gelakan aku je.....ceyhhh..pastu dia ajak aku kapel....aehhhh...baru kenal balik kot..da ajak kapel tibe2...aku bukan tak nk..tapi agak trauma skit bila seseorang tu ajak kapel by phone...sbb takut jadi mcm kapel sebulan aku ngn dak p.gudang dulu tu....x leh2... aku ckap ngn dia..kite jumpe dulu...da jumpe baru decide nk kapel ngn aku ke tidak........

petang tadi (25.08.2013)....dia ajak aku mkn abc....dia nk belanje katenye...tapi aku kene amik dia kt rumah dia...dia kate kete dia x leh idup...aku pun ok jer la... dlm kul 4 mcm tu aku g amik dia kt stesen minyak bhp kt majidee....sesat gak aku nk g pickup dia...huhu..almaklum la jln2 area rmh dia tu mmg aku failed...sib baik la ade gps mycibi aku..haha smpai gak... pas pickup dia..kiteorg salam...n borak2 biase..huhu..ensem gak dia tgk depan2...hahaha...pastu dia ajk aku g mkn abc kt kg melayu..dia duk gelak kan aku jer..sbb aku 1st time dtg kedai abc tu...punye la femes kot kedai abc tu...tp aku tak tau...hahaha...pastu dia tnye aku nk mkn ke tak...aku mula2 mcm x nak..(tp sebenarnye nak)...haha..aku tnye dia...''awak nk makan gak ke?..dia jwb...aha...nk mkn la...sy belikan nasi ayam k...aku pun yer kan jer la...da org nk belanja kan..haha..rezeki jgn ditolak...hehe...kiteorg pun mkn smbil borak2 biase...da siap mkn sume...dia ajak balik..aku pun anto dia kat rumah dia...x la jauh mane dari tmpt aku pickup dia td...dekat je pun...

Dia duk rmh flat jer...sampai kt rmh dia..kiteorg pun salam...tapi dia salam pastu cium tgn aku...aehhh...plu mmg kalu salam kene cium tgn ke ekk??haha..aku pun cium tgn dia balik...pastu dia naik rmh dia...aku pun balik rumah...

hahaha..tu jer la yg berlaku kt aku 2-3 hari nih...dah jumpe pun si N tu....so kalu dia ikhlas nk kapel ngn aku pas jumpe ngn aku...aku terima jer la dia.. tp kalu dia senyap jer pas jumpe ngn aku..tu maknenye dia nk kapel ngn aku just for sex jer la...tak pun aku x kene ngn taste dia...hahaha...

ok la ni jer la coretan aku...ahaha..nak siap2 g keje..huhu..malas tul nk g keje nih.....=.=''

Monday, 19 August 2013

Aku pelat...

Asslamualaikum...



Hai semua...rasanye masih tak terlambat kiranye aku nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kpd semualah....terutama kpd yg singgah kt blog aku yg x seberape nih...hahaha....(terharu gak la..ade gak yg singgah baca blog aku nih..)..

Maaf lah..baru nk update blog aku nih..ni pun bff aku da duk bising..." bila nk update blogggggg!!"....hahaha...secara jujurnye aku x tau nk update ape...yer la...kehidupan seharian aku biase2 saje..... x der yg menarik pun....kiranye hari2 ku berlalu begitu saje...hahaha...

Berbalik pada tajuk entri aku kali ini..."aku pelat"....hahaha...mesti antara korang ade kekurangan dlm percakapan kan...org kite pggil ''pelat''.....haha...aku antara salah sorang yg ade kekurangan dalam percakapan....AKU PELAT....arrrrrrghhhh....aku x bole sebut "R"....gilerr down rase...  kalu aku ckp ngn kawan2 aku....aku akn sedaya upaya nk elak perkataan2 yg ade huruf "R"... tu sbb kalu aku wat perbentangan ke ape...aku rase kurg keyakinan diri nk ckp...tht why..aku x suke presentation.....

mase aku study kat kolej kat KL...classmate aku pun ade yg pelat....tapi dia bkn pelat "R''..di pelat "S"....hahaha...kelaka juga bila dia sebut perkataan yg ade S...hihi....(pandai la aku nih gelakan org)

lagi satu aku nih jenis yg cakap laju.....haha..tu ape yg kawn aku ckp la..oleh sbb aku nih ckp laju sgt..smpai diorg x pahm apa yg aku cakap...haha...sori la geng...nk wat camner...da mmg aku ckp mcm nih...hahaha...=P

apa2 pun...aku jadikan kekuragan dalam diri aku nih tuk terus maju...(ade ke kaitan)...haha..biaq p la mereka nk gelak yg aku nih pelat ke ape...aku x kesah...sbb itu la diri aku.....hahaha..... hope bakal isteri aku nama dia  x der huruf R...kalu ade...pyh la aku nk sebut time nikah..naye berkali2 baru nak sah..bahahaha





#my bff wat post sal aku kt blog dia...cisss kek tullll....hahaha..x per2...=P...siot tull dia...tadi aku tnye dia...x pe ke wat post sal aku kat blog dia..kang jeles lak bf dia tu...tp dia kate...x per....bf dia tau...dan bf dia aka adik angkat aku tau yg aku ade blog...erkkkk...camner dia leh tau...huhu... bff aku kate...post tu as a present for my birthday dari adik angkat aku....aku terase agak terharu disitu#....tp di hati kecilku mengharap ade gak sekelumit kisahku di dalam blog adik angkat aku gak...#.hahahaha...sekadar mengharapkan...ape salahnye.....

Thursday, 1 August 2013

Hari ke-24 Ramadhan

Assalamualaikum...

salam ramadhan semua...arini da ke 24 hari kita berpuasa so tinggal 5 hari jer lagi kita nk menyambut hari raya..yeahhh...tahun nih aku dpt cuti raye sebelum....so dari mnggu lepas aku da stat cuti...bole la tolong ayah n mak aku ape yg patut.....

hari ini mood aku agak down sedikit...sumer gara2 DK.....

pagi tadi mcm biase aku free so aku amik dk kt rmh sewa dia tuk anto dia g keje...dalam ku 7.30 pagi aku smpai rmh dia.... arini pelik skit...sbb biase 7.30am si DK da terpacak kt bwh rumah dia...tapi arini dia agak lambt...dalm 7.35pg baru dia turun....

so aku mcm biase la..tunggu jer dalam kete...aku igt dia terus ke kereta aku..tp dia g ke sebuah kereta waja x jauh dari kereta aku dan cakap sesuatu kat pemandu kete tu...aku x syak ape2..just buat bodo jer la.... then DK masuk dlm kete aku...dan aku tnye dia...dgn sape dia borak td....dia ckp opismate dia..opismate dia ajak naik sekali...tapi dia tolak sbb da ade aku kan....aku pun ok jer la tanpa soal byk..... then lepas tu aku hantar la DK g keje mcm biase...

tgh drive tu...aku perasan kete waja tadi tu follow aku dgn rapat....aku potong kete.. dia ikut potong..aku laju...dia pun laju.mcm ade something... bila da smpai kt tmpt keje si DK..kete waja td pun ikut berenti blkg kete aku...tiba2 keluar sorang mamat dari kete tu...mamat tu suh ak kuar dari kete aku....tapi si DK halang mamat tu..DK ckp..."jalan jer bang..dia nih ex sy"...aku yg tergamam dan tak tau ape2 terus gerak laju....tapi mamat tu terus kejar aku smpai la dia hadang kete aku ngn kete dia...nasib baik x xcident dgn keta belakang..sbb mamat tu brek tibe2.... mamat tu kuar dari kete dia..dgn muka marah nk mampus...siap maki2 aku..."ko sape...apsal ko kaco bf aku''...aku agak terkedu ketika itu.. dia yg still x puas hati lagi suh aku follow dia ke stesen minyak berhampiran..aku pun follow dia...sbb aku x nak r jadi adegan kejar mengejar kt jalan raya tu....

da kat setesen minyak tu..mamat tu kuar n marah2 aku dgn nada yg agk kuat...habis costumer kt stesen minyak tu tgk aku kiteorg gaduh...mamat siap nk amik henset aku lagi sbb nk baca ape yg aku selalu msj kt DK..tapi aku dapt amik balik dengan sedikit pergelutan...tapi dpt gak dia sepak n tumbuk aku....huhu..sib baik ade uncle india yg tgh isi minyak tu dtg tanye kenapa..baru dia x berani teruskan..aku pun ape lagi hidup enjin kete terus bla dari situ......ingatkan mamat tu x follow aku lagi...rupenye dia still x puas hati lagi...follow aku n suh aku benti kat tepi jalan...gila la tul mamat nih.nak apa lagi agknye dia nih...aku da cakp da kt mamat tu aku ng DK x der ape2 hubungan..kiteorg x declare pun  apa2...tp still x puas hati ngn aku...duk tanya macam2.....

balik rumah aku rase geram..sakit hati..malu ngn org kt setesen minyak tu..mcam2 lagi....huhu..aku capai henset aku terus aku whatapps bff aku sal mende nih.....thnks sgt2 kat bff aku tu....pemberi nasihat dn pendengar aku yg setia..huuuuuu

well...ni la 1st time aku kene serang ngn ex orang....ade gak org mcm tu...huhu...
#sekarang nih si mamat giler tu duk call n msj aku mcm2..siap maki hamun semua.....aku mls nk layan..entah ape yg dia nak sebenarnye aku x tau...#

Sunday, 21 July 2013

Hari ke-14 Ramadhan

Assalamualaikum..

Jam sekarang da pukul 2..haha..tapi aku x tido lagi....saje je tido lewat sbb esok aku keje ptg.hikhik.. yeahhh..arini da masuk hari ke-14 kita berpuasa...sekejap lak rase puasa....tak macam zaman2 budak2 hingusan dulu..kalu bulan pose tu...mmg rase lama giler...hari2 duk menghitung hari bila nk raya...haha... tapi bila kita dah bekerjaya nih...seboleh2nye nk lmbt tiba hari raya tu..haha...sbb aku satu ape pun x beli lagi,...(T_T)..baju raya x beli...huhu..x macam bff aku n DK...siap beli 2 pasang baju raya...(wat pe la baju raya byk2...sehari je kot nk pakainye..x paham betul aku...)...hahahaha

Hari ini aku berbuka puasa dgn geng kete aku...hihi..ok la..sbb aku yg organize carik tempat makan sume..tmpt yg aku suggest tu not bad bg aku...lauk dia boleh thn la walaupun  byk....kira ok la tuk club kiteorg mkn ramai2..hikhik...macam aku ckp dulu la..bila aku join club kete nih..yg rata2 straight...aku pun secara autonye akan lupe yg aku nih PLU...hahaha..(walaupun ade la mmber kete aku yg hensem...huaaa...cair aku.sib baik aku pndai cover...hahaha)... dalam byk2 mmber aku tu..sorang tu aku agk tertarik ngn dia...haha...umur da 30 da..tp look like baya2 aku jer...rajen gak aku whatapps dia...haha..borak2 kosong...kire boleh jadi kawan la...hehe..tp pelik gak..umur da 30 tp x der awek...hahaha...nak jer aku tackle dia......tapi atas nasihat bff aku...aku simpan je la..haha

Ape2 pun aku rase happy sekarang..sbb aku ade bff yg sentiasa ade utk aku berkngsi cerita...ade DK tuk aku kuar dating.hak2....ade geng club kete aku yg wat aku lupekan dunia PLU aku....hahaha

Esok cadangnye nk cari kad raya...hahaha...walau pun zmn da canggih skrg aku nk bg gak kad raya..haha tahun lepas aku ade bg kad raya kat skandal aku n adik angkat aku kt bukit jalil tu..(siap bg duit raya lg)..tahun nih igt nk bg kad rya kat BFF aku tu...tp aku mntak alamat rumah dia..dia x bg..haishhh.org nk bg kad raya pn x nak...ceytttt...so kad raya tu aku nk bg kat adik angkat aku lagi satu yg kat terengganu...hikhik...da janji nk bg dia..dari thun lepas lg...hikhik

#skrg aku mcm leh lupakan ex adik angkat aku tu...tp kdg2 tu aku ade gak usha whatapps dia...owhh..tgh online rupenye dia...dan seperti biasa..aku selalu doakan dia sihat sentiasa# kdg2 teringat lak kata2 dia kt whatapps dulu...dgn nada yg agak marah ngn aku...huhu..yg membuatkan aku rase sentap gilerr#

Wednesday, 10 July 2013

Hari Pertama Ramadhan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah...hari ini merupakan hari pertama umat islam berpuasa dan hari ke-2 kite berterawih..dan alhamdulillah aku dpt berterawih kat kampung halaman aku..hehe... sebenarnya aku cuti seminggu..yeahhh.. hahaha..saja je aku amik cuti seminggu mengenangkan cuti tahun aku berlambak lagi..nk simpan wat cuti kawen pun aku x tau bila aku kawen..haha..so baik aku gunakan sebaiknya..hehe.

So pagi tadi dalam kul 4.30 pagi mak aku kejutkan aku tuk bagun sahur..aku ingat nk bgun sendiri..aku siap da kunci jam kul 4.00 da..tp entah knp aku x bgun...sib baik la mak aku kejutkan...huhu..kalu x..x bersahur la aku..huhu..

Hari ni x byk aktiviti aku wat kat kg..just tolong ayah aku menyemen lantai kat anjung rumah jer..huhu.penat gak..keluar peluh jantan aku..hikhik.. dulu mase aku sekolah menengah...zmn muda belia..berat aku dlm 55kg kot mase tu..haha kurus giler aku...sekarang da 70kg..haha..kene workout mcm buddy aku la nmpknye..hahaha... Time tu aku rajen tolong ayah aku menyawet..penat mmg penat..lagi2 angkat sawit time bulan puasa...bapak penat giler..tgk air kat dlm parit rase mcm nk minum jer.haha..tapi dpt gak aku pose time tu...alhamdulillah..=)...

Sejak aku berhijrah ke JB...jarang da aku tolong ayah aku tu...kdg2 rase kesian gak aku tgk ayah aku...huhu.. g angkat sawit sorang2..huhu...nak harapkan adik aku sorang tu...aishh...susah la..suruh wat ape2 pun pemalass giler..naik geram aku..da sound byk kali pun x jalan gak....penat aku membebel.. APTB.. so kalu aku balik kg..kalu ayah aku g kebun.aku tolong la ape yg termampu....ayah aku umur da cecah 80...tapi nmpk sihat...kdg2 tu ade gak sakit2....batuk2..demam...huhu.. Ya Allah..kau kurniakanlah kesihatan ke atas Ibu Bapa ku.....

Hari ini mak aku wat lontong kuah lodeh ngan ubi dan kledak rebus  cecah sambal tumis.hehe..mmg terbaik masakan mak aku..hehe.. walaupun sederhana jer..tapi bila berbuka ngn family rase dia sgt berbeza bila kita berbuka sorang2... Ingatkan nk g bazar ramadhan arini..tapi memikirkan hari ini merupakan hari cuti umum bagi negeri johor..aku batalkan niat aku tu...komfem ramai dan sesak kt bazar ramadhan tu...huhu..

Esok pagi aku da balik JB..walaupun aku cuti seminggu tapi abang aku tumpang aku balik aritu.so aku terpkse la anta dia balik jb...x per la..aku pun ade keje nk wat sikit..sbb aku kene wat  CME next week..huhu..malas tul aku nk bg talk...hadoiii...lemah aku...huhu..

#semalam ex adik angkat aku whtapss wish selamat berpuasa...igt gak dia kat aku..tapi mcam tu lah.. aku pun x lyn sgt just reply wish dia mcm tu jer la..sbb aku tau...dia pun x nk lyn aku sgt..so biarkan jer la..aku pun da dpt terima skrg...#

Sunday, 7 July 2013

Asus..Usus...

Assalamualaikum...

Hohohohoh..da lama x update blog aku nih...dah bersawang rasenye.hehehe....biase la sibuk sikit dengan kerja dan pergi keluar dengan skandal..hakhak... sebenarnya aku tak tau nak tulis apa kt blog aku nih...Blank..haha.macam blank ji hoo (kalau yang tengok program bersiri korea RUNNINGMAN tau la nama tu..hahahaha...)

Semalam aku balik kerja dalam pukul 6 ptg...sebelum tu aku ada la whtapps DK...

aku: wat ape?
DK: x der wat ape2...abg lapooooo...huhu
aku: owhhh....Jap g abg amik...
DK: nak g mane?
aku: nak g makan laaa..hadoiii..tadi kata lapoooo...abg pun x makan lagi nih...huhu
DK: ok...jap..nk siap2 jap..hee

Pas balik keje aku pun berdesupp pergi rumah sewa dia...tengah tunggu si DK ni bersiap..ade la 2 orang maknyah nih duk tengok2 aku...erkk...seram aku..sebenarnya area rumah DK nih mmg sarang maknyah..kalau malam2 ade jer diorg nih berlonggok menanti pelanggan...sape2 orang JB kompem tau nama tempat nih...kat susur.hahaha...

Ok DK da siap..kiteorg pergi la cari tempat nk makan...ingat nak makan kat restoran zz sup tulang..tapi masa on the way nak pergi restoran tu aku ternampak satu restoran nih..nama dia Anjung Warisan Restaurant...tempat dia menarik sebab boleh makan dekat anjung...kira ada meja lepas tu kita bersila time makan..memang rasa macam kat kampung..hehe.memang menarik...kalau sape2 kenal toi AF..haa...kate DK Toi nih selalu gak main angklung(betul ke aku eje nih)...tapi time aku dtg petang..x der la persembahan angklung tu..huhu...baru nk dengar Angklung tu sambil makan..

Kebetulan minggu nih ada pcfair kat Persada..so lepas jer makan aku ajak la DK teman aku pergi pcfair tu.....dia pun nak cari power bank..aku lak nak cari laptop baru..heee..(sambil2 tu leh usha anak2 ikan).. Sampai je situ...perghhh..ramai giler...tapi x la seramai kat KLCC dulu..lagi la sesak.. Masuk2 jer..terus aku g usha laptop2 yg murah2..kira under rm1k.. pusing2 mcm x byk je yg jual laptop...rata2 byk yang jual Power Bank..si DK da dpt da Power Bank dia..Dia beli power Bank brand yobaoo RM99 free thumdrive..thumbdrive tu dia bagi aku..hahaha..yeahh..macehh DK.. habis pusing2 DK ajak aku g booth Asus...dia kata brand Asus boleh tahan...kat booth tu byk gak laptop n netbook..dan aku terpandang satu netbook nih..x la kecik sangat...kira bole la....dan apa yg menarik dgn netbook nih..ianya TOUCH SCREEN....wow...mmg agk menarik...lepas duk belek2 dan tanya aku pun rembat je la..hihi.. harga dia RM1299..ok la kot..over bajet skit..hahaha dapat free gift bag,external dvd writer, wireless optical mouse n headphone.


yeahhhh...pasnih x der la nk berkongsi laptop dengan abang aku..laptop lama aku tu aku bagi kat abang aku...pakai la..haha..apa2 pun 8 tahun gak laptop brand compact tu aku pakai...byk jasa dia kat aku..=)..hope lappy baru aku nih bertahan lama gak mcm lappy lama aku tu...=)




#Lagi sehari kita nk berpuasa di bulan ramadhan..seronok sangat..hihi..mudah-mudahan puasa tahun ni aku dapat puasa penuh...in sha Allah. kepada semua yang singgah kat blog aku nih..Selamat Berpuasa Diucapkan..Jangan nakal2 ok..aku pun nk stop coceng kat bulan puasa nih..hahaha..#




Saturday, 29 June 2013

Lelaki untuk Lelaki


Assalamualaikum...

hai.. Apa khabar..moga kalian sihat belaka..=)... saje je letak klip video lelaki untuk lelaki by rio sikumbang sbb lagu ni sal cinta plu..hahaha(ade gak lagu tuk golongan macam kita nih)..ni pun aku ternmpk one of myfren send link lagu nih kat facebook..so aku pun click n dgr lagu nih..not bad...huhu..

Mesti golongan macam kita nih pernah bercinta dan dicintai..(tapi biasenye x kekal lama)..mcam aku la..x pernah kekal....mesti putus di tgh jalan...aku sebenarnya tak tau apa yg aku cari dalm hubungan tu..mybe aku just have fun n having a sex..(warghhh..teruknye aku..T_T)....so far aku da terlanjur lebih 5 kali...dan 1st experiance aku tahun lepas agknye..kenal kat tagged....baru kenal..aku da ajk dtg rumah...(cuak gak mase tu pertama kali kan..giler r..)..kebetulan lak rumah aku mmg clear mase tu..huhu...mmg tahap keberanian aku ajak mamat  tu maen mmg tinggi...haha..sebab nk cuba....tapi mase tu aku rase lain...x best..huhu.x tau knp..sbb mamat tu ganas sgt kot..huhu..(abih dia bg luve bite kat leher aku...sib baik osmet aku x tegur..warghhh)....mase tu aku jadi bottom..(dia suh aku fuck dia..tp aku x pandai..1st time la katekan..tapi mmg sakit giler dia fuck aku)...pas dari tu aku rase menyesal..(kire tobat x nk maen lagi la..kira awal dan terakhir la)..tapi x pun....betul ape kwn plu aku ckp..if da sekali maen...ko akan ketagih nk wat lagi.dan ia jadi kat aku...huhu... tahun nih...aku ade maen 3 kali...huhu..ape nk jadi ngn aku nih...huhu..

Sekarang aku just berkawan je ngn dak kulai tu...aku pernah tnye dia..sape aku pada dia...dan dia kata nk jadi yg istimewa dan lebih dari seorang kawan...dan aku ckp..jgn mengharap lebih dari aku...dan bila masa tu sampai..aku akn jadikan ko yg istimewa dalam hidup aku..hahaha...sebab aku x nk teburu2..kang putus ditgh jaln lagi..so far kiteorg kerap gak jumpe..kdg2 tu aku anto dia g keje..kalu free aku amik dia la...semalam dia belanja aku mkn..haha..asyik aku je belanja dia mkn.padan muka..turn dia lak..hahaha....

Maybe kalau aku kapel ngn dak kulai tu...aku never to having a sex with him..haha..bole tak agknye ekk...huhu...aku harap bole la...huhu..ade org pernh kata..having a sex tu merapatkan kasih sayang..tapi bagi aku,entah la..kalu kita syg kat orang tu x semestinya kene wat sex...dan bagi aku wat sex tu macam merosakan hubungan...bila da puas..tinggal macam tu jer..dan aku x nk semua tu terjadi....

#malam nih JDT vs TRW tuk merebut piala FA..yeahhhh....gooo JDT.luaskan kuasamu..haha...aku nk g datatan JB tgk kt sane ngn mmber kete aku..hihi..# Dak kulai tu nk ikut..tapi aku x bg..hahaha(aku nk ckp ape kalu aku bwk dia jumpe mmber aku..kelu lidah aku nk berkata)# aku happy skrg,,sbb aku n bff aku da jd mcm dulu...cht kat whatsapps mcm dulu..sakat menyakat..hehe..hope persahabatan kite ni berkekalan yer#

Monday, 24 June 2013

MMMMOVE FOWARDDDD..!!







Assalamulaikum....

semalam ptg2..rase boring giler..terase nk tgk wayang la plak...sib baik skandal aku dak kulai tu free..so ajk la dia g tgk wayang cite world war z...igt nk tgk kat tgv bukit indah or tebrau..sekali sumer da penuh..kalu ade pun seat depan2 jer...giler nk duk depan..mau kram leher...haha...pas tnye la kat si dia nih...nk tgk kat ner...dia cdg tgk kat City Square JB...aku pada mulanye mcm x berminat nk tgk kat situ sbb dulu aku tgk kat situ..cite battleship rasenye..gambar dia blur3..tu yg trauma nk tgk situ.....so kiteorg da dicide nk tgk kt CS..igtkan aku nk book online tapi tak leh lak...kene pakai mastercard...huhu..so terpakse la walk in jer...=)

kul 5.45pm aku g amik dia kt rmh sewe dia....then terus menuju ke  CS tu..rmh dia nk CS tu x la jauhkan sgt...dekat jer pun..lagi satu aku x berape suke nk tgk kt CS ni..nk carik parking payah...abih aku 3 kali pusing x jumpe2...last2 sib baik ade kosong..tu pun aku menyongsang arus nk park kat situ..haha bedal je la labu...janji ade parking..hahahahaha..Dah siap park sumer kiteorg pun terus gerak g wayang tu...igt nk tgk kul 6.20pm..tapi x sempat..haha..si dia dari tadi duk kate dlm kete..x sempat..x sempat...mmg terus x sempat..ceyhhhhh...(sbb dia gak la..bersiap lambt giler...sib baik dia x pakai suar pendek..kalu x mmg kene pelangkung ngn aku..haha..dulu aku da tegur dia jgn pakai suar pendek kalu nk kuar jlan2..x minat tul aku kalu lelaki pakai suar pendek atas lutut..bwah lutut tu x pe la..)

Bila smpai kat panggung tu...aku sedikit terkejut...hahaha..sebab da lain..x macm dulu(2 thun lepas)..haha.. skrg nmpk kemas..cantik..tersusun...x mcm dulu..padat giler..sempit...so agk selesa gak kali nih...hihi.. Si dia cite da lama da panggung nih renovate..=)..owhhhh macam tu rupenye...hehe..ok..=)..then kiteorg pun beratur...duk tgh beratur...dpn kiteorg ni ade sorg uncle mat salleh...pastu tibe2 ade 2 org mamat entah dari mane nk potong Q..haha..amek ko..da kene bebel ngn uncle mat salleh tu...haha..padan muka...

so kiteorg beli tiket 3D punyer..mcm kat tgv bukit indah...kalu tgk cite 3D akan dpt free spek 3D ( x la free sbnrnye kene gak beli rm5 satu...ceyhhh)...tiket kul 7.20pm..skrg baru kul 6.45pm..so kiteorg g la pusing2 kat CS tu...aku da lame x jejakan kaki kat sini..last rasenye 2 thun lepas...tu pun tgk wayang ngn osmet aku...sambil jaln2 n borak2 si dia nih kate kat sini ade satu restoran yg gunakan konsep tandas kat restoran dia...hahaha...si dia cite lagi..yg kwan satu tmpt keje ngn dia pernh tgk la..pelanggan akan duk kat meja macam mangkut tandas..duduk kt mangkuk tandas...dan makan dalam mangkuk tandas..mybe bagi org melayu mende tu nmpak selekeh dan menjijikan..tpi bagi org lain..mende tu mybe agk unik dan exotik..hahaha..(kalu aku pun,.x hingin nk mkn kat situ..loya..bole muntah hijau aku..camner lah diorg leh mkn..))


da mcm taik da..hahaha..


Dah penat pusing satu CS tu...kiteorg pun g balik kat panggung tu sbb da time cite kiteorg nk tgk tu..masuk dlm panggung..wahh..sumer nmpk baru...nice...seat dia pun ok..selesa gak..=)..so not bad la...x mcm dulu aku g..tgh sedap2 tgk tibe2 gmbr jadi blurrr..igt mata aku yg blur...ceyhh..rugi je tgk mase tu..yg si dia ni lak cite time dia tgk dulu 4 kali blackout..haha..lagi la..spoilll jer..hahaa..

Pada aku cite nih boleh tahan...byk adegan yg suspen..lagi2 tgk 3D..bila zombi tu lari2 tu mcm diorg duk lari kat aku..haha..ade satu scene tu..tiba2 si zombi nih muncull...terkejut aku ngn sidia...haha.sib baik kiteorg x berpeluk time tu..hahaa..kalu tak wat malu jer..hahaha..overall aku bg cite nih 5 bintang...mmg best n penuh suspen... nk tau jalan cite dia..sila lah g panggung wayang yg berhampiran anda...hehe...=).. dalam kul 9.20pm..cite tu hbis....pastu ajak la sidia nih g makan..nk makn kt luar mcm x sempat jer...sbb kul 10.30 aku da nk g keje...so aku belanje dia mcd jer la...tu je yg dekat... terima kasih kat si dia coz teman aku  tgk wayang...=)..hahaha...


zomba menyerang...serammmm.....

ni time zombie serang isreal..

#Akhirnya aku n bff aku da berbaik semula...yeahhh.happy sgt2..semoga kekal berbaik semula..hiihihi..sal adik angkat aku tu..hurmmm..entah la,,biar jer la dia..pas peristiwa aritu..terus x contact da...aku pun da penat....baik lupe kan jer la...hidup mesti diteruskan....dia da jumpe org yg membahagiakan dia..aku happy tuk dia...hehe..#