Wednesday, 25 September 2013

Fall in Love againn...

Assalamualaikumm...


Lama rasenye x update blog nih...haha..yer la...aku baru jer start keje setelah seminggu bercuti..haha.. masa cuti aritu aku saje jer try wat triffle n biskut marry berkeju..haha... hasilnya bole la...walaupun agak x menjadi...hahaha... Triffle x menjadi sgt....tapi biskut marie berkeju tu agk menjadi..haha.dpt gak la pujian dari akak n adik aku..haha.diorg leh lak pelik.pasal ape aku buat mende2 nih...hahaha..aku pun tak tau..mybe aku bosan duk kg x der wat pape...so saje je nk try resepi BFF aku tu....hehe..thnks to MY beloved BFF sbb ajar aku yg x berape reti nk memasak nih...hahaha


Hari ini...hati aku kembali berbunga...haha..camner leh berbunga nih??hahaha... semuanya terjadi semalam.. Alkesahnye..semalam ade sorg mamat nih add aku kat akaun fb real aku... aku ape lg just approved sbb mutual fren dia de gak kenalan dari club kete aku...so aku x jangkakan ape2 la...pas aku approved dia..dia terus tegur aku kt msj fb..aku pun layan jer la....hehe.dia pun satu bidang dlm pekerjaan aku cuma lain jabatan...mamat tu dari kelantan umur 23 tahun...muka dia agak kiut..haha..org2 kelantan kebykannye mmg muka kiut kan..haha..cair aku dibuatnye... pada mulanye kiteorg just borak2 sal kete...lama2 jadi mcm mesra lak....haha..aku anggap dia mase tu mamat star8 la...hahaha..tapi gaydar aku macam da bg signal yg mamat tu mybe plu...hehehe.. tapi aku just ignore jer la....tapi aku mula rase pelik..bilamana dia mntak ID weechat aku...haha.tht time aku da mcam syak sumthing yg dia nih mybe plu...haha...so aku pun lynkan jer la.. dari msj kat FB..terus berweecht lak...mase tu just borak2 biasa la...borak2 org2 star8..hehe..kire aku n dia still cover2 lagi..hahaha...

Nak di jadikan cerita pagi tadi...dia wish selamat pagi kat aku...hehe..aku pun reply la balik.... ape yg aku terkejut..dia ade sent pic dia nk g keje...haha..hadoiii...tgk pic dia tu.mmg kiut sgt..haha..saje jer dia tu nk pancing aku...haha..pastu dia nk pic aku lak...aku bg la pic aku yg x seberape nih....haha...start dari tu...bacaan gaydar aku da naik 70%...hahaha...yer la.kalu dak tu star8 mana mungkin dia nk send pic dia..kann..hahaha... pastu petang tadi....bacaan gaydar aku terus ke angka 100%....hahaha..bila mana dia send pic shirtlesss dia...hahaha...aku x der la nk terkejut bagai..sbb aku mmg da dpt agk da yg mamat tu plu...hehe... lepas dari tu...dia pun bgtau la..yg dia plu...haha..dan aku pun mengiakan gak yg aku nih plu...haha... Start dari itu hati aku kembali berbunga tuk memikat dak tu tuk menjadi someone yg istimewa dalam hati aku nih...haha..
rupa-rupanya mamt tu x jangka pun aku ni plu..dia sangka aku nih star8...haha..ofcoz la..aku nih star8 act ok...hahahaha.

Tepat pukul 9.00 mlm bersamaan 25.09.2013...aku decalare kapel ngn si dia...walaupun kami berjauhan...aku akan cuba untuk mencintai dirinya sepenuh hati.... dan aku harap kisah cinta kami bertahan lama... I LOVE YOU sayang... B harap syg pun cintakan B sepenuh hati....(^^,)

tadi aku ade gak nyanyikan tuk dia lagu AKU SUKA DIA dari Aina Tasneemm...hahaha.. walaupun sore aku x sedap...haha..pedulik ape aku...hahaha....



#Dia nk pgill aku B...haha..ok.aku pun iyekan jer....aku yg tak tau nk pggil dia ape..so aku pggil dia sayang jer la...hehe...#

Wednesday, 18 September 2013

Tebuan Kuneng is in Vacation Mode....

Assalamualaikum...



Sekarang nih aku still lagi dalam mood bercuti..hehehe.... well...hari ahad tempoh hari aku ngn family aku bertandang ke negeri adik angkat aku iaitu melaka...bukan pegi rumah adik angkat aku tu..tapi pergi ke rumah akak ipar aku..sempena majlis potong jambul anak sedara aku..hehe.. area rumah akak ipar aku tu kat tepi pantai...nama pantai tu aku tak ingat lak..tapi dekat ngn pengkalan balak... smpai kat sana lebih kurang kul 2pm...majlis da start pun...mak n akak serta adik perempuan aku terus g masuk dlm join majlis tu...aku n abg aku g makan..hahaha...=P...pas mkan...aku n abg aku g la tepi pantai..menikmati permandangan dipesisir pantai disamping menikmati permandangan anak2 ikan yg comel bermain air...disudut penjuru disitu kelihatan juga abang2 ikan sedang memancing...hehe...tapi mase tu..angin pantai x der...walhal ak tgk elok jer pantai tu berombak...adehhh.... dah puas sesi cuci mata anak2 ikan disitu....aku pun kembali ke rumah akak ipar aku tu tuk merehatkan diri...sebab plan aku..pas abih majlis ni aku dan akak serta abang aku nk pergi ke rumah akak aku kat Nilai Negeri Sembilan lak...





Dalam pukul 5 petang macam tu kiteorang pun gerak la ke negeri persinggahan bff aku iaitu Negeri Sembilan....dalam pukul 7 macam tu aku sampai rumah akak aku tu...aku ade ckp ngn akak aku tu nk pergi ke PutraJaya pada malam tu sebab kononya nk tgk pesta bunga api...hahaha...nak dijadikan cerita..kiteorang pergi dalam pukul 11 malam macam tu..sampai jer sana...aku nampak byk kete da on the way balik...haha..aku da dpt agk da yang pesta bunga api malam tu kompem da habis..tapi  sebab x nk menghampakan akak aku..aku pun just pergi jer la... sampai kat situ..mmg da hbis..tapi still ade jer orang kat situ..so kiteorg just duk tgk permandangan tasek putrajaya....aku ape lagi..ambik la peluang nih tuk cuci2 mata sekali lagi....hahaha...tapi x bykla anak2 ikan pada malam tu..just ade pasgn kapel cina nih duk peluk2 lak sebelah kiteorg lepak2..mcm haram tull...



Esoknya...hari isnin 15.09.2013....akak aku ajak pergi Times Square....dgn berbekalkan sistem navigasi mychibi aku....sampai gak la kiteorg kat situ...hahaha...(sebenarnya aku baru 1st time g Times Square tu..hahaha.).. jalan2 kat Times Square mmg best sebab byk anak2 ikan..hahaha..sesekali aku ade terpandang psgn dak lelaki duk berjalan berdua...tgk gaya mcm plu..haha..kompem kapel..........haha...aku yg malas nk melayan akak aku shopping...aku n abg aku g la berjalan sendiri...hahaha... sempat gak la aku beli bag sandang n topi....hehe..=).. tapi aku nak cari satu benda...bende yg bff aku pernah beli dulu...hahaha...tapi malang yer bende tu x der lak..puas aku duk pusing2 time square tu...hampa...adehhh.....dalam kul 6pm kiteorang balik..sbb da janji ngn abang ipar aku nk kuar dinner sama malam tu...hehe...abang ipar aku nk belanja la katakan..laju jer la aku...hehe... dari rumah akak aku n tmpt makan tu lebih kurang stgh jam gak perjalanan.....on the way nk ke tmpt tu...ternmpak la kapal terbang nak mendarat...haha..rasa jakon lak...yer la.seumur hidup aku..aku tak pernah naik kapal terbang...mybe next time ade rezeki lebih nk jer cuti makn angin ke borneo...hehe...=)... ok..nama tmpt makn tu Senandung Malam ikan bakar wak sehab & seafood kat Pantai Bagan Lalang... abg ipar aku kate..tmpt ni mmg feymess gak la...ramai jer org dtg...tempat makan nih ala2 mcm kt Senibong kt JB...or Umbai ikan bakar kat melaka....akak n abg ipar aku yg pilih ikan sume...sbb diorang nk belanje...hihi...aku just tukang makan jer la...hahaha.... dkt dgn tmpt mkn kiteorg tu ade kanopi jual permainan kanak2...haha...aku bkn tertarik kt mainan tu..tapi kt tukang jual tu....muka bole tahan...kiutt jer...haha...








Pagi Selasa kiteorang gerak balik kg...sbb akak aku keje pagi..so kiteorg kene la gerak awal... odw balik kg..singgah bekfes kt RnR Seremban pekena lontong basah n teh tarik...rase not bad la..sambil2 tu cuci2 mata lagi...hahaha...mase nk gerak g keta...terserempak lak ngn sorang mamat nih...haha..mamat nih dari kota singa rasanye sbb no plate kete dia...plate kete singapore...agk ensem la orangnya...haha...aku pandang dia..dia pandang aku...haha...leh lak sama2 senyum...hahaha...tersipu2 malu aku..kahkahkah... Dalam kul 11 mcm tu kiteorang smpai la kat bandar Batu Pahat...singgah jap kt BP Mall..layankan akak aku nih...katenye nk belanja lunch kat situ...hehe...aku on jer..da org nk belanjer kan..hehe... duk pusing2 window shopping ternmpk lak satu kedai nih....kedai tu jual brg2 iphone...pastu mata aku terpandang satu bende tu yg menarik perhatian aku...yer mende tu la yg aku nk beli mase kt Time Square itu hari....hahaha..macam ape entah...duk cari kt KL..tup2 kat kg sendiri ade mende tu....haha...tapi mende tu ade 2 jer kat kt kedai tu...satu merah..satu hitam...so aku ape lagi..cakp kt owner kedai tu nk beli yg kaler hitam...haha...happy aku...haha...leh la aku jeless kan bff aku tu...bahaahahha...padan muka dia..bahahaha...


nie la mende tu...hihi...sori my bff...aku bela yg kaler hitam k...bahahahaa...


# ni jer la coretan aku tuk kali nih...cuti2 camni.nk jer pegi jejalan lagi..tapi mengenangkan dompet semakin kurus..so terpaksa tngguhkan...huhu...thnk sudi baca...hehe...


Friday, 13 September 2013

JODOH...

Assalamualaikum....







salam jumaat penghulu segala hari...hehe.. Alhamdulillah still  dapat kita menunaikan solat jumaat pada hari ini....

Hari ni aku start cuti selama seminggu...yeahhhh...hahaahaha... saja amik cuti oleh kerana cuti  tahunan aku yang berlambak lagi..haha..nak simpan wat kawen..entah bila aku nak kawen pun tak tau...hahaha.. 

sejak 2 menjak nih...kawan2 aku kebanyakanye da bertukar status da...ade yg  da kawen...ade yg da bertunang...haha...aku? tang tu gak la....mane entah jodoh aku...hahaha.(ade ke)..malas nk cari..biar dia dtg dgn sendirinye.....(mcm la ade yg dtg pinang aku).........hahahaha... nasib baik la kalu aku balik kg...mak aku tak dernye nak tanye aku...aku da ade awek ke belum?hahaha.. cuma akak sulung aku jer la.. entah bila dia tanye aku tak ingat... 

ko nih da de awek lum?... mane ade kak...(senyum2 kambing)... yer la tu...akak tgk ko...henset x lekang kat tgn....mesti ade kan...tak kan ko msj dak laki kot....??.. Ehh...mane ade...kawan2 la kak...hahaha..(padahal mmg msj dak laki pun..hahaha)..

well..aku skrg x der pun terpikir nak kawen tuk mase terdekat nih....hahaha...abang aku pun x kawen lagi...so bagi dia lepas dulu...hahaha...



#ok lah..aku akan ke mode bercuti tuk seminggu nih...hehe...mybe  x de kot nk update blog nih tuk seminggu akan dtg sbb kat kg aku mmg line ternet tahap slowpoke..adehhhh...




Sunday, 8 September 2013

Crush dgn member sendiri.......

Assalamualaikum...

Hahahaha...hari ni aku post 2 entri sekali gus....x der la bff aku nk bebel ngn aku pas nih suh update blog aku nih...hahahaha...

Biarla aku kenalkan dia as a H...hehe..sbb nama dia awalanye H******... dia umur da 30 da..tapi siyessly muka dia x nmpk mcm 30 pastu x kawen lagi...aku igt mase aku mula2 jumpe dia..sia sebaya aku..hehe... dia nih aku kenal kt FB..(real fb aku)..mase tu dia post pic kete dia kt group club kete aku...nak dijadikan cite..aku ade la gak komen2 at pic kete dia... satu hari tu..dia pm aku kat fb..tnye la sal club kete ak sumer...camner nk join....bla2..so aku terangkan la... dari fb aku bg la no phone aku kt dia...supaya senang la nnti nk ajak lepak minum2 ker...hehe.. nak berkawan kan...hehe..

Makin lama...rajen gak kiteorg berwhtapss..tnye itu ini..kdg borak yg x der kaitan sal kete pun ade...hahaha......honestly aku ckp..aku mmg suka kwn ngn dia..sbb dia ensem kot...hahaha....kdg2 tu rindu lak nk berwhtapps ngn dia...hahaha...tapi apekan daya mybe dia star8....hahaha....berangan jer la kalu dia plu...walhal kalu dia plu pun..mybe dia da ade bf...hahaha..tak per as long aku dpt berkawan ngn dia...da dikire ok..hehe..

semalam ptg time aku tgh sibuk keje...tibe ade dpt msj whtapps dari dia...dia anto video yg agk pelik..hahaha..tak tau la dia nk bergurau ke ape..tak pun tersalah anto video tu kat aku ke ape..haha...semestinye aku agk terkejut gak la...hahaha..ade ke mmber star8 anto video camtu ek..hahaha...konfius gak la...hahaha...

video
# Agak2 la kalu member star8 korang anto video rupe ini..ape yg korang rase...hahaha

Lesen bersekuriti tinggi katenye..


amik kt google jer...hehe..ensem gak mamat nih..hahaha






Assalamualaikum....

Hai apa khabar...lama juga aku tak update blog aku nih...hahaha... aku x der la bizi sgt pun..haha cuma tak tau la nak update ape...siyessly aku x tau..hahaha... sebab hari2 aku x der yg menarik kot..hahaha..

ok lah..kan aritu aku ade bgtau lesen aku mati..hahaha... giler la 4 hari gak la aku bwk mychibi aku pegi keje n balik kampung dgn lesen aku yg da mati tu...hahaha nasib baik la tak der roadblock,,,kalu tak mmg naye la aku..hahaha...so..hari rabu lepas aku balik kampung...saje jer amik cuti dgn alasan aku nk renew lesen...hahaha..(nasib baik la bos aku approved cuti aku tu..hihi..) dalam kul 10 pagi aku pegi la JPJ seri gading kat batu pahat..aku pegi ngn abang aku..dia nk g JPJ gak sbb nk settlekan sal geran kete lama dia....smpai kat JPJ tu..agak legang..sbb x ramai lagi org...kira kiteorg org yg terawal smpai la....hahaha... g kat kauter QMS....aku ckp kt abang yg jaga tu...aku nk renew lesen...dia pun bagi la...then aku duduk menanti giliran aku di panggil...

Tak sampai 5 min..no aku di panggil...aku g kat kauter 4....so aku ckp kat pakcik tu yg aku nk renew lesen...pastu pakcik tu tunjukan kat aku lesen baru...lesen tu lebih kurang mcm IC kite cume x der cip jer...tapi kalu nk wat lesen tu..kene ade gambar....hadoiii...aku leh terlupe nk bwk gmbar..huhu.. nak tak nak aku amik gmbr kat situ gak..tapi kualiti gambar x la secantik amik gambar kt kedai gambar.... nak wat camner....bedall jer la....aku mals nk ulang alik...hahaha....

Da siap gambar sumer...terus pakcik tu proceed... aku kene bayar RM60 tuk renew lesen tu selama 2 tahun...sebab akunye tarikh expired yg lesen lama aku da overdate 4 hari..nak tak nak kene cover tuk 2 tahun..ok la..so thun depan aku x yah nk renew lesen aku...hihihi...

Dalam 15 min macam tu la..nama aku dipanggil....tadaaa...lesen aku da siap da..haha lawa gak.cumer gmbr aku jer x lawa..adehhh..(=.=)''...pastu aku snap pic lesen tu...then aku post kt instagram dgn jakonye..hahahaha..


nih baru betul lesen aku...hahaha..