Monday, 7 October 2013

Aku,mylove,Adik dan Mybff

Assalamualaikum..


Maaf.. agak lama aku tak update blog aku nih..macam yang aku cakap sebelum ni...aku tak ada idea nak update apa...hahaha.....

Kehidupan aku selepas berkapel balik dengan mamat kelantan so far ok jer...=).... biarlah aku kenalkan dia sebagai Ajam(bukan nama sebenar)..dia biasa2 saja orangnya..bertubuh kurus...berwajah sedikit bulat(itu yang membuatkan dia agak comel)... dadanye ade sedikit bulu-bulu halus..hahaha..(sedikit seksi disitu...hehe)

Hari-hari aku dipenuhi dengan berwhatapps dan berweechat dengan dia...kadang-kadang kami bervideo call dan juga berskype untuk melepaskan rindu..cewahhh..hahaha..Apabila da berskype tu..timbul la rasa nakal dia...mengada betul dak ni..tapi aku tak kisah....=)..That why aku kadang-kadang aku mesej dia ''LOVE YOU MR.NOTTY''...sebab dia ni suka sangat tengok cerita drama melayu dekat tv3 pukul 7 mlm tu...tajuk drama tu ''Love You Mr Arrogant" aku saja je tukar yang belakang tu kepada mr.notty sebab dia ni asyik nak nakal-nakal je...hahaha...love you sayang...=)

----------------------------------------------------------------------------
4 dan 5 haribulan 10 aritu genap setahun aku berkenalan dengan adik angkt aku n bff aku....setahun kiteorang kenal..banyak dah suka..duka..rajuk..gelak tawa..air mata..ego..benci..rindu..terhadap diorang... Entah mengapa sebulan sebelum tarikh tu...aku dengan gigihnye tengok balik personal mesej diorang kat FB...walaupun diorang dah deactivate diorang yer FB...aku still boleh baca balik masej2 diorang....mungkin tatkala itu...aku berasa sgt rindu kat diorang...tu sebab aku p baca balik mesej2 diorang...bila aku baca balik mesej2 dari adik aku mase kiteorg mula2 kenal...agk lucu...ketawa kecil aku dibuatnya...dari aku..kau...kepada abang..adik...dan sekarang sepi menanti mesej darinya...hurmm...entahlah aku rindu dia yang dulu..tapi apa kan daya...yang dulu tak mungkin kembali.......teringat aku mase dulu...adik angkat aku nih yg add aku di facebook..dia yg tegur aku di wall aku....aku kalu di facebook...memang jarang add org...biase org add aku....bila dingatkan balik...agak kelakar...=)..start dari tu kiteorang rajen bermesej...tapi sekarang..mesej aku ngn dia boleh dikira...satu hari satu msj jer....ucapan selamat pagi jer la....sebab dia pun da jarang msj aku..aku pun wat la mcm dia wat...jarang gak msj dia...kdg2 dia ade gak tnye dah makan ke? aku balas mcm biasa...''dah'' lepas tu aku senyap bagai mematikan perbualan kiteorang...mgkin aku nk wat mcm dia wat kt aku sebelum nih..time aku msj dia...bertanye keadaan dia..dia pasti akan mematikan perbualan kiteorang dgn perkataan ''huhui"....sakit hati aku dibuatnya...

---------------------------------------------------------------------------

5 oktober lak..aku kenal dgn bff aku skrg....mase tu dia gak yg tegur aku...hihi....ayat perkenalan dia mase tu...''hai boleh kenal...ada bf da ke? kalu da ada..aku x nak kaco line org''....hahahaha nak tergelak aku bila aku baca balik...setahun aku kenal ngn bff aku nih...dia seorang yg baik...amat mengambil berat sal aku..tak lokek ilmu... hari2 ade jer dia nih nk menyakat aku..provok2 aku....kdg2 aku geram dgn dia...rasa nak tumbok jer dia nih...tapi mengenangkan aku syg dia..aku mengalah...aku byk share masalah2 aku ngn dia....bertukar2 cerita...hahaha... tapi entah kenapa dia kembali ke mode moody dia arini....msj ngn dia..dia just reply ''ok'' jer....dia dah mula balik msj moody dia tu...dulu dia pun pernah bls mesj aku mcm nih...sedih sgt aku masa tu...

kadang2 aku rasa penat merindui diorang...sebab aku tertanya2..adakah diorang merindui aku sama mcm aku merindui diorang.... adakah diorang menyayangi aku sama macam aku menyayangi diorang... tapi apa yang pasti...rasa rindu dan sayang aku kat diorang x pernah kurang.....





10 comments:

  1. Well, ko xleh lah nak aspect semua orang sama mcm dulu. Masing2 ada masalah dan commitment dier orang. Macam ko sekarang dah ada bf, so ko dah commitment ngan bf ko. Take it easy and play it cool.

    Xyah nak emo sangat sbb satu hari nanti kita tetap akan kehilangan orang2 yang kita syg. Don't pity the one who left you, pity the one who is still with you and love you still :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp..i know tht....its hard to erase all tht memories even i try very hard to forget it... hermm...T_T.... but i will try my best..

      Delete
    2. I didn't ask you to let go the memories you had with them, I'm asking you give some space between you and the others :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi...jazzle...ko nih..bila sey aku ckp aku ade awekk??hahaha... bydway...congrates fren..hope ko ngn rizal bahagia bersama...=)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. perghhhh... nak tumbok plak.. ada brannn ker? tsk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..setakat ko nih..berani jer...hahaha....

      Delete