Monday, 19 August 2013

Aku pelat...

Asslamualaikum...



Hai semua...rasanye masih tak terlambat kiranye aku nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kpd semualah....terutama kpd yg singgah kt blog aku yg x seberape nih...hahaha....(terharu gak la..ade gak yg singgah baca blog aku nih..)..

Maaf lah..baru nk update blog aku nih..ni pun bff aku da duk bising..." bila nk update blogggggg!!"....hahaha...secara jujurnye aku x tau nk update ape...yer la...kehidupan seharian aku biase2 saje..... x der yg menarik pun....kiranye hari2 ku berlalu begitu saje...hahaha...

Berbalik pada tajuk entri aku kali ini..."aku pelat"....hahaha...mesti antara korang ade kekurangan dlm percakapan kan...org kite pggil ''pelat''.....haha...aku antara salah sorang yg ade kekurangan dalam percakapan....AKU PELAT....arrrrrrghhhh....aku x bole sebut "R"....gilerr down rase...  kalu aku ckp ngn kawan2 aku....aku akn sedaya upaya nk elak perkataan2 yg ade huruf "R"... tu sbb kalu aku wat perbentangan ke ape...aku rase kurg keyakinan diri nk ckp...tht why..aku x suke presentation.....

mase aku study kat kolej kat KL...classmate aku pun ade yg pelat....tapi dia bkn pelat "R''..di pelat "S"....hahaha...kelaka juga bila dia sebut perkataan yg ade S...hihi....(pandai la aku nih gelakan org)

lagi satu aku nih jenis yg cakap laju.....haha..tu ape yg kawn aku ckp la..oleh sbb aku nih ckp laju sgt..smpai diorg x pahm apa yg aku cakap...haha...sori la geng...nk wat camner...da mmg aku ckp mcm nih...hahaha...=P

apa2 pun...aku jadikan kekuragan dalam diri aku nih tuk terus maju...(ade ke kaitan)...haha..biaq p la mereka nk gelak yg aku nih pelat ke ape...aku x kesah...sbb itu la diri aku.....hahaha..... hope bakal isteri aku nama dia  x der huruf R...kalu ade...pyh la aku nk sebut time nikah..naye berkali2 baru nak sah..bahahaha





#my bff wat post sal aku kt blog dia...cisss kek tullll....hahaha..x per2...=P...siot tull dia...tadi aku tnye dia...x pe ke wat post sal aku kat blog dia..kang jeles lak bf dia tu...tp dia kate...x per....bf dia tau...dan bf dia aka adik angkat aku tau yg aku ade blog...erkkkk...camner dia leh tau...huhu... bff aku kate...post tu as a present for my birthday dari adik angkat aku....aku terase agak terharu disitu#....tp di hati kecilku mengharap ade gak sekelumit kisahku di dalam blog adik angkat aku gak...#.hahahaha...sekadar mengharapkan...ape salahnye.....

10 comments:

  1. tapi macam cute je dgr org pelat R cakap...aku ada member sorg mcm tu...muka pon boleh tahan...:)

    ReplyDelete
  2. hahaha..kire aku cute la ehh..bahahaha... ko tau tak kid betapa terseksanye aaku nk sebut perkataan yg ade huruf R...hahahaha.

    ReplyDelete
  3. ye cute sgt...hahahaha...

    x pe...jgn aggp itu satu kelemahan...:)

    ReplyDelete
  4. hahahaha...macehh kid..(terharu ade org kate ku cute...hahaha)

    ReplyDelete
  5. Eh nk pelat R gak la..baru la terasa diri ni cute..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..jom2.leh join club..kahkah

      selamat hari raya k..=)

      Delete
  6. weihhh.. korg yg pelat R ni kena berbangga..
    sebab korg ni ada darah org Perancis.. lol
    haha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....wow...hahaha..pelat S ade darah mane lak?

      Delete
  7. saya ad gak jumpe orang yang pelat S..... die mmg ckp laju giler..... kdg2 trpkse soh die ulang blik pe yg die ckp....... tambah lagi.... die nie org klntan..... mmg akn ckp loght klntan laa.... bertambah2 tak paham..... tp kesian die slalu kene sakat soh sebut name die sndri..... sbb name die ad byk S.... hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...nama aku pun ade huruf R....seboleh2nye aku nk elak sebut nama aku...hahaha...

      Delete