Tuesday, 23 December 2014

MyChibi ku disondol tuk sekian kalinye...T_T








Sedih rasenye hati nih..tgk mychibi aku kene sondol lagi tuk kali ketiga...waaaaa!!


Ceritanya mcm nih....8hb11 aritu aku on the way nk balik JB dari kg...dlm fikiran aku nk pergi opis jap.kire nk tgk jadual kerja aku esok harinya.. thn lepas jer plaza tol skudai tu..aku terus jer menghala ke tol kempas....niatnye nk lalu exit pandan then terus ke opis aku...sbb jalan yg biasa aku lalu ditutup malam tu...

smpai kt satu pensimpangan lampu isyarat kt km 5 jalan tebrau-kota tinggi....lampu merah kan..so aku berhenti la....then tiba2 ade kete dari blkg hentam keta aku....pergh..sib baik x terpusing kete aku time tu...abih berterabur sume mende dlm kete aku time tu... aku kuar dari kete tgk kete aku...huhu..abih rosak bumper blkg kete aku.. aku time tu agk marah sebnrnye but aku leh kwal anger aku time tu...si mamat yg laggr aku tu berkali2 gak la mintak maaf..."sory2 jln licin" dia bg snap IC n Lesen ID dia...pastu dia bg no phone dia..aku yg blur2 time tu lupe nk snap no plate kete dia...hampeh tul....

Then aku gerakan kete aku ke tepi....cina yg langgar aku tadi da blah mcm tu jer...... aku yg agk buntu mase tu tak tau nk wat ape...aku call abg aku...dia ckp call perodua smart assist..so aku pun call perodua smart assist...alhamdulillah...dapat n aku mnta towing dtg tuk amik kete aku...stgh jam pastu towing sampai..ade 4 org semuanya..sume org kelantan...sbb dialek diorg sume bahasa kelantan... pastu diorg bwk aku g balai polis berhampiran tuk wat report... tapi malangnya...no plate kete yg langgar aku mase tu aku x amik....=_=''.......dah menyukarkan aku nk claim under kete cina tu...no yg dia bg mase tu pun x dpt nk call...tiada dlm perkhidmatan...bertambah stress aku...so aku aku wat report biase...pastu diarahkan g jmpe sarjan bertugas  mase tu.. da siap jumpe...aku jmpe brader towing tu...then gerak ke perodua service kt tampoi....time tu leh lak hujan...nasib baik rumah aku sblh jer ngn  perodua tu..so x de la nk menapak jauh sgt....berader towing tu pun menawarkan diri nk anto aku balik rumah..tp ak ckp x pe la..dkt je pun rumah aku...baik lak diorg...pak guard kt perodua tu pun baik.bg pinjam payung dia kt aku.......

Masalah aku belum selesai lagi...sbb aku x dpt calll  cina tu....sadis tul.. nasib baik la ade hamba Allah tu yg baik..hehe..menawarkan bantuan menjejak no telefon cina tu by ic cina tu...then Alhamdulillah.akhirnya dpt call cina tu..then mintak dia wat report sal xcident aritu....

Hampir sebulan mychibi ku di perodua...then sebulan gak la aku x de transport nk g keje n nk pegi mane2....huhu...sib baik la moto abg aku ade..so aku pinjam la moto dia wat g keje.... sebulan tu gak la...kalu nk g laundry...si Dia la yg amik aku kt rumah...hihi..terima kasih sgt2 kt si Dia...Terima kasih gak kt Abam Bloggers yg tolong trace no phone cina tu gak...hihi..tanpa dia x siap2 la kete aku tu...hihi...

#pengajaran yg aku dpt kali nih..kalu xcident kt mane2..bende utama nk kene wat amik no plate kete yg melanggar tu..tapi tu lah..bende nk jadi kan...Ujian dari yg Maha Esa..huhu




8 comments:

  1. Siannyer En Tebuan...by the way...anggap jerlah tu semua penghapus dosa...well, hope bole bersabar dengan ujian Tuhan k....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..rase thun ni pling byk dugaan..huhu

      Delete
  2. sabar k wak, ni bahagian awak. mungkin lepas ni ada banda yang lebih baik untuk awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an mcm tu la..=)..thnks lelakiseksi..=).

      Delete
  3. Replies
    1. Hibernate la kid..musim hujan ni..hehe

      Delete
  4. Yeay ... boleh buka juga blog awak .. Thanks awak ..
    Update la selalu k .. :p

    ReplyDelete