Saturday, 15 March 2014

HUjan......

Assalamualaikum..


Hari ini merupakan hari off aku setelah on duty weekend semalam.... pagi tadi aku bgun agak lewat dalm 6.45 pagi...pegi toilet cuci muka..amik wudhu n solat subuh..walau da subuh gajah...=_=''...

lepas tu aku duk baring atas katil..sambil jari jemari menekan papan skrin henpon aku... kot2 ade yg wish selamat pagi tuk aku pagi nih...hehe... yerr ade.......wasap from seseorg yg aku anggap abang....aku pggil dia abg ard..aku kenal dia kt apps Hornet....orangnye tak la tinggi mane...rendah sikit dari aku...bertubuh kurus bermata agk sepet dan baik orangnye... so far 4 kali da kiteorang jumpe...1st time aku jumpe dia..kira2 dua bulan lepas....mase tu dia yg tegur aku kt hornet tu...dari situ...kiteorg borak2.then dia ajak dtg rmh dia...rumah dia dgn rmh aku agk jauh gak la..dalam 20 min perjalanan... entah macam mana..aku rasa mcam nak je dtg rumah dia... lagi pun mase tu aku mmg nk balik kampung...so on the way nk balik tu..mmg aku lalu kwsan rumah dia....dlam hati aku..why not singgah rmh dia..lagi pun time tu dia demam...so dlm hati niat just nk melawat dia la..walau baru jer kenal x smpai sehari...

Petang tu..aku gerak g rumah dia berpandukan location yg dia bagi kat wassap....sesat gak la nk ke rumah dia...aku sebolehnye2  x nk call dia suh amik aku..tapi apa kan daya...x jmpe2 gak rmh dia...so aku call dia kate aku sesat....haha..then dia amik aku....1st impression nmpk dia..wahh...agk ensem orgnya...hehe... dari tmpt aku tunggu dia ngn rmh dia.x la jauh mana...dkt je pun....dalm 5 minit sampai da......dia jemput aku masuk...time tu dia just berbaju  t-shirt round neck dan berkain pelikat...hehe...look so org kampung style...hehe...aku pun masuk rmh dia..smbil aku bagi bubur ayam mcd yg aku beli tuk dia odw nk ke rmh dia tadi..saje jer bg dia..kan dia demam mase tu... dia ajak aku ke dapur dia..... sambil makan tu..duk la berborak2 sal diri dia...diri aku...sal anak angkt dia....sal family dia... sekali kg dia same kg ngn aku...hahaha..kecik je dunia nih...  dari situ aku dapt tau dia ni berumur 35 dan bekerjaya as pendidik..walau umur dia da 35..tp still look young....hehehe...

Jam 6 petang aku pun minta izin nk balik... best gak dpt kenal ngn dia...=)...  time aku dah on the way balik kampung mase tu..dpt msj dari dia.yg spek itam aku tertinggal kt rmh dia....aku kate x per lah...next time leh jumpe lg..=).dari situ kiteorg jumpe tuk kali kedua...ketiga dan seterusnya............

ok berbalik ke dunia nyata balik....hahaha... tgh aku duk msj2 abang aku tu... tibe2 aku terdengar bunyi air hujan....wahhhh..dah lama tempat aku nih tak hujan.......hujan pagi tadi agak lebat...Alhamdulillah sejuk sikit tempat aku arini....aku harap tempat lain pun sama...=)






4 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah..semalam tgk status kt fb.ramai yg wat status hujan kt tmpt masing2....=)

      Delete
  2. Replies
    1. tertinggal lak kid.......tidak disengajakan hokay..hakhakhak

      Delete